Türkiye, Pakistan ve Afganistan'dan ortak bildiri

Türkiye, Pakistan ve Afganistan'ın yayınladığı ortak bildiride, Taliban'a kapsayıcı ve müzakere edilmiş uzlaşıya bağlılık çağrısında bulunuldu.

Türkiye, Pakistan ve Afganistan'dan ortak bildiri
Türkiye, Pakistan ve Afganistan'dan ortak bildiri
GİRİŞ 23.04.2021 16:25 GÜNCELLEME 23.04.2021 16:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye, Pakistan ve Afganistan'ın yayınladığı ortak bildiride, Taliban'a kapsayıcı ve müzakere edilmiş uzlaşıya bağlılık çağrısında bulunuldu.

TÜM PAYDAŞLARI İÇEREN TOPLANTI ARZUMUZ BAKİDİR

Afganistan Dışişleri Bakanı Atmar "Afganistan, barış sürecine kendini adamış durumda. Tüm paydaşları içeren bir toplantı yapma arzumuz bakidir" ifadelerini kullandı.

"TEK ÇÖZÜM"

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, Afganistan barış sürecine ilişkin "(Afganistan'da) Tek çözüm, müzakere edilen siyasi bir çözüm." dedi.

Kureyşi, İstanbul'da düzenlenen Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda konuştu.

Toplantının son derece kritik bir dönemde ve yol ayrımında gerçekleştirdiğini belirten Kureyşi, bu toplantıyı sadece dışişleri bakanları düzeyinde değil, devlet başkanları düzeyinde de gerçekleştirmeyi arzu ettiklerini söyledi.

"ÇOK ÖNEMLİ BİR İMKAN"

Kureyşi, "Gerçekten bölgemiz açısından özellikle de Afganistan açısından çok kritik, önemli bir dönem. Sadece zor bir dönem değil aynı zamanda çok önemli bir imkan var. Afganların son derece açık görüşlü ve esneklik göstermesi gereken bir dönem." diye konuştu.

Bu imkan şimdi yakalanmazsa herkesin, özellikle de Afganistan'ın acı çekeceğini vurgulayan Kureyşi, "Zaten onlar şimdiye karar çok acı çekmiş durumda. Afganların birlikte konuşabilmek için ileriye dönük adımları belirlemeleri çok önemli çünkü geçtiğimiz seneler gösterdi. Askeri bir çözüm yok. (Afganistan'da) Tek çözüm, müzakere edilen siyasi bir çözüm." değerlendirmesini yaptı.

Kureyşi, bu siyasi çözümün, birlikte masaya oturularak istişare edilebileceğini belirterek "O yüzden biz Pakistan olarak, Taliban'a her zaman çağrıda bulunduk, çağrıda bulunmaya devam ediyoruz. 'Gelin toplantı masasına oturun, birlikte müzakere edelim' dedik. Ülkelerinin geleceğini belirlemek istiyorlarsa, bunu ancak müzakere masasında yapabilirler." ifadelerini kullandı.

AYRINTILAR GELİYOR...

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan ile taliban arasında yapılacak olan barış anlaşması bölgenin bütün insanları için hayati öneme sahip buradaki bütün taraflar için var olma veya yok olma mücadelesidir. Dinimiz de müslümanların birbiriyle kavga etmeleri ve küsmeleri yasaklanmıştır.
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Taliban yani ABD o topraklarda barış ister mi ? Cevap: ABD dünyanın hiç bir yerinde barış istemez. Barış içinde yaşayan toplumlar güçlenir yarın tehdit olur. Tehdidi yok etmenin en iyi yolu bütün dünyayı kaosa sürükleyip kenarda oturup seyretmektir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD Başkanı Biden'dan son dakika tarihi Gazze itirafı! İsrail'le ipleri kopardı
Eyüpsultan'da okul müdürünü öldüren şahıs hakkında yeni gelişme! Karar verildi