Biden'ın 'soykırım' metninde bir skandal daha! İstanbul'un adını değiştirdi

Biden'ın skandal tanımlamasına Türkiye'den tepki yağarken Biden'ın metinde İstanbul yerine de 'Konstantinopolis' ifadesi kullanması dikkat çekti.

Biden'ın 'soykırım' metninde bir skandal daha! İstanbul'un adını değiştirdi
Biden'ın 'soykırım' metninde bir skandal daha! İstanbul'un adını değiştirdi
GİRİŞ 25.04.2021 00:51 GÜNCELLEME 25.04.2021 00:53
Bu Habere 146 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'dan beklenen açıklama yapıldı. Daha önceki başkanların aksine Joe Biden 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıdığını duyurdu. Biden'ın bu tanımlamasını içeren metinde bir skandal daha ortaya çıktı. Açıklamada İstanbul yerine 'Konstantinopolis' dediği görüldü.

SOYKIRIM İFADESİ 2 DEFA KULLANILDI

Biden açıklamasının başında, "Her yıl bu günde Osmanlı dönemindeki Ermeni soykırımında ölen herkesin hayatlarını hatırlıyoruz ve böylesi bir mezalimin bir daha yaşanmasını engellemeye yönelik bağlılığımızı yeniden ortaya koyuyoruz" ifadelerini kullandı. ABD Başkanı, açıklamanın son paragrafında ise "Amerikan halkı, 106 yıl önce bugün başlayan soykırımda yok olan bütün Ermenileri onurlandırmaktadır" dedi.

İSTANBUL'UN ADINI DEĞİŞTİRDİ

Açıklamanın devamında ise 'Konstantinopolis' ifadesinin kullanıldığı ilgili kısmı şu şekilde:"24 Nisan 1915'ten itibaren Konstantinopolis'teki Ermeni aydın ve cemaat liderlerinin Osmanlı yetkilileri tarafından tutuklanmasıyla bir buçuk milyon Ermeni tehcir edildi, katledildi, imha politikasıyla öldürüldü. Meds Yeghern'in (Büyük Felaket) kurbanlarını onurlandırıyoruz, böylece olanların dehşeti tarihte asla kaybolmasın. Nefretin tüm yıpratıcı etkisine karşı daima tetikte kalmamız için hatırlamalıyız."

YORUMLAR 146
  • Vatann sever 2 yıl önce Şikayet Et
    abd nin ve dünyanın bu ihtiyar trump ve daha ihtiyar bidenden çektiği Ne dediğini bilmiyor bu yaşlılar
    Cevapla
  • İhtiyar 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz kimsinizki Türkiye yi doğudan ve batıdan kuşatma mesajı vereceksiniz Rahmetli Erbakanın cevabını vereyim size Hadi oradan sizi gidiler sizi
    Cevapla
  • Okur 2 yıl önce Şikayet Et
    Kuklaları Yunanistan bir sürü ABD üssü kurdular . İstanbul'u Yunanistan'a vererek Boğazı kendi kontrolleri altına almak niyetinde olabilirler .Bu bir olasılıktır bunu da düşünmek gerekmektedir.
    Cevapla
  • Erzurumlu Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Yav arkadaşlar bunlar hristiyandırlar ve amaçları da yer yüzünü hristiyanlaştırmaktır..Nasıl ki bizler de dünyadaki her kezin müslüman olmasını istiyorsak onlar da bunun için çalışacaklar tabiki de..Yani her kez kendi düşüncesinin dünyada hakim olmasını ister.Bu gayet normal bir şey ..Yalnız kafirlerin bu istekleri biraz zalimce olur o ayrı konu..Zira onların asla acıması yoktur ve büyük zulümler yaparlar.Onun için biz müslümanların bu olayı göz önünde bulundurarak çok çalışması ve üstün olması zorunluluktur.Bizler fethettiklerimiz yerlerdeki insanların özgürce yaşamasına karışmazken onlar kıtır kıtır keserler ve yakarlar.Aynen o zamanlar ve her zaman, ermenilerin yaptıkları gibi.
    Cevapla
  • omuz omuza2 2 yıl önce Şikayet Et
    SATSANızA,,sattırsanıza borçlandırdığınız,geçim sıkıntısına soktuğunuz toprağını hisselendirdiğiniz,şuursuzlaştırdığınız çiftçinin,, TOPRAĞINI,TAŞINMAZLARINI,,,borçlandırdığınız geçim sıkıntısına soktuğunuz,şuursuzlaştırdığınız,çiftçinin işin gücünü,,,yüzyıllar öncesinden vatan sorumluluğunu,,,,,,,ATEŞELERİNizDEKİ TAPU MÜDÜRLÜKLERİNDEn ,,,yurt dışından,yabancı,,,,bitkoinden paralandım ,,,,,,kumardan paralandım diyenlere,,,,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal