Biden'ın 'soykırım' çıkışına karşı PYD'ye operasyon

Bloomberg'de yer alan bir iddiaya göre Türkiye; ABD Başkanı Joe Biden'ın "soykırım" çıkışına karşı PYD'ye operasyon düzenleyebilir.

Biden'ın 'soykırım' çıkışına karşı PYD'ye operasyon
Biden'ın 'soykırım' çıkışına karşı PYD'ye operasyon
GİRİŞ 27.04.2021 10:55 GÜNCELLEME 27.04.2021 10:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bloomberg'de yer alan bir haberde Türkiye'nin ABD Başkanı Joe Biden'ın "soykırım" çıkışına karşı PYD'ye operasyon düzenleyebileceği ifade edildi.

Üst düzey bir yetkiliye dayandırılan habere göre Türkiye ayrıca; 1980'de ABD ile imzalanan savunma ve ekonomik işbirliği anlaşmasını dondurabilir.

Biden'ın 'soykırım' iftirasına, Türkiye'nin verebileceği en acıtıcı cevabı açıkladı

İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI DONDURULABİLİR

Savunma iş birliğinin merkezinde yer alan pakt, hem Türkiye'ye hem de ABD'ye güvenlik yardımı sağlayarak istihbarat paylaşımına, ortak tatbikatlara ve ABD'nin Türk hava üslerine erişimini artırmaya olanak tanıyor.

MİSİLLEME SEÇENEKLERİ MASADA

Bloomberg'e konuşan yetkili; Türkiye'nin Biden'ın açıklamalarından PYD'ye karşı bir operasyon başlatabileceğini ve misilleme seçeneklerinin masada olduğunu söyledi.

Erdoğan'dan Biden 'soykırım' yanıtı

ERDOĞAN'DAN SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımasına sert tepki gösterdi.

Biden'ın açıklamalarını mesnetsiz ve hakikate aykırı olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarihteki olayların araştırılması ve hakikatlerin ortaya çıkartılması, bu işin erbabına, tarihçilere bırakılmalıdır, siyasetçilere değil" ifadelerini kullandı.

Kendisinin belgelerle konuştuğunu vurgulayan Erdoğan, "Buyurun arşivlerimizi açalım tarihçiler baksın. Hodri meydan diyoruz" dedi.

KAYNAK: BLOOMBERG
YORUMLAR 5
  • hacı emmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz Erdoğan'a güveniyoruz. aslında biz halk olarak çok bildiğimizi zannediyoruz.neden mi bizler olayı basından, medyadan, sosyal paylaşım sitelerinden öğreniyoruz onu da gerçekmiş gibi algılarla aldatılabiliyoruz lakin reisin emrinde binlerce istihbarat görevlisi var olayı birebir yaşıyorlar. Erdoğan'ın hepsinden haberi var. şimdi neden guvendigimizi anlaşılmıştır.
    Cevapla
  • Ofli 2 yıl önce Şikayet Et
    coca colaya hayir icmiyoruz malboro amerikan sigaralari bûtün ürüler TÜKETMİYORUZ..
    Cevapla
  • Çavuş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Kadar Öfkelenen Türk Halkı sonuna kadar haklı, Asıl öfkemiz ABD'yi çok önemsiyoruz, Türkiye Bunu hiçbir zaman haketmedi.
    Cevapla
  • Yusufeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizden bir şey olmaz. Erdoğan'ın yanında durmak lazım bunlar için. Millet patates soğan derdinde. Atalarımız kuru ekmekle vatan kazanmış, bir de bize bak.
    Cevapla
  • teo 2 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun bu yoruma aptallarda sora dursun 128 milyar dolar nerde diye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat