Berber ve kuaförler tam kapanmada açık mı? İçişleri Bakanlığı açık olan yerleri duyurdu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanmaya gidileceğini açıkladı. Perşembe günü başlayacak kapanma öncesi vatandaşlar berber ve kuaförlerin durumunu merak ediyor. İçişleri Bakanlığı, kapanmadan muaf olan işyerleri ve meslekleri açıkladı. Peki berber ve kuaförler kapalı mı? İşte yayınlanan genelgenin detayları…

Berber ve kuaförler tam kapanmada açık mı? İçişleri Bakanlığı açık olan yerleri duyurdu!
Berber ve kuaförler tam kapanmada açık mı? İçişleri Bakanlığı açık olan yerleri duyurdu!
GİRİŞ 29.04.2021 10:52 GÜNCELLEME 29.04.2021 10:52
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Vaka sayılarının düşürülmesi için Kabine Toplantısından tam kapanma kararı çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında tam kapanmanın 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da başlayacağını ve 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00’e kadar süreceğini duyurdu. Günlük hayatın aksamaması için üretim, imalat, temizlik, gıda gibi sektörlerin dışında kalan işyerleri faaliyetlerine belirlenen takvime kadar ara verecek. Kişisel bakım hizmeti veren berber ve kuaförlerin tam kapanma sürecinde açık olup olmadığı vatandaşların en çok araştırdığı konulardan oldu. Peki tam kapanmada berber ve kuaförler açık mı? İşte İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan kapanmadan muaf olan işyerleri…

Berber ve Kuaförler Açık Olacak Mı?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede berber ve kuaförlerin açık olmasına ilişkin bir bilgi yayımlanmadı. Bu durumda berberler bu Perşembe gününe kadar faaliyetlerine devam edecek. 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında berber ve kuaförler kapalı olacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede tam kapanmadan muaf tutulacak işyerleri açıklandı. Temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile, üretim, imalat, tedarik ve lojistik işletmeler dışındaki tüm işletme ve işyerleri kapalı olacak. 

Restoran, lokanta, gibi işletmeler 24 saat boyunca sadece paket servis olarak hizmet verebilecek. Zincir marketler sadece Pazar günleri kapalı olurken, hafta içi ve Cumartesi günleri açık olacak. Bakkal, market, manav, kasap kuruyemişçi ve tatlıcılar saat 10.00 ile 17.00 saatleri arasında faaliyetlerini sürdürecek. 

Tam Kapanma Nasıl Uygulanacak?

29 Nisan Perşembe günü başlayacak tam kapanmada uygulamalar sıkı denetimlerde desteklenecek. Şehirlerarası yolculukların tamamı valiliklerden alınacak izinlere tabi tutulurken toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasite ile çalışacak. Kamu kurumları uzaktan ve esnek çalışmaya geçecek. Anaokulu 8 ve 12. sınıf dahil yüz yüze eğitime ara verilirken yapılması planlanan sınavlar ertelenecek. Cenazesi olanlar toplam 10 kişiyle sınırlı olmak kaydıyla izin belgesi alabilecek. 

Tam Kapanma Ne Zaman Sona Erecek?

Tam kapanma sürecinde sokağa çıkma yasağı, seyahat kısıtlaması ve diğer kurallara uymayan kişilere ceza uygulanacak. Belirtilen takvimde uçak, tren, gemi, otobüs ve diğer toplu taşıma araçlarıyla seyahat edecek kişilerin seyahat izin belgesi olup olmadığı kontrol edilecek. 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00 itibariyle başlayacak tam kapanma 17 gün sürecek ve 17 Mayıs Pazartesi sabah saat 05.00'de sona erecek.

YORUMLAR 8
  • cengiz 2 yıl önce Şikayet Et
    şu zincir marketler (bim, a 101, şok) bari bu arada kapatılsada bir ders alsalar tekelci kan emiciler , normal esnafta biraz nefes alsın.
    Cevapla
  • vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka? Belesten fazla kazanc, fahis fiyat artisi bunun etkisi olur! Azicik parmaginiz kanasa, hemen kolum kirildi dye yaygara kopartiliyor
    Cevapla
  • Dadas ado 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen esas kapatılacak olan onlar zaten
    Cevapla
  • ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Zincir marketler açık, ama kırtasiye kapalı. Hangisine daha çok insan giriyor?
    Cevapla
  • ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Kalabalık etki sinden bahsediyorum. Eğitim sezonu açık, kırtasiye kapalı. Bu arda defter, kitap, kalem de yemek kadar önemli. Eğitimsizlikten ölüyor insanlar birader.
    Cevapla
  • dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Kalem defter yiyerekmi yaşıyoruz birader tabiki market açık olacak...
    Cevapla
  • Çalışan 2 yıl önce Şikayet Et
    Çalışanlar hangi ara markete gidecek... saçmalık resmen...
    Cevapla
  • alivelideli 2 yıl önce Şikayet Et
    Online market...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...