Biden'ın 'soykırım' çıkışı sonrası Türkiye'den İncirlik Üssü açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı, İncirlik Üssü'nün TSK'ya ait üslerden biri olduğunu, üzerindeki tüm tesislerle birlikte mülkiyetinin Türkiye'de bulunduğunu açıkladı.

Biden'ın 'soykırım' çıkışı sonrası Türkiye'den İncirlik Üssü açıklaması
Biden'ın 'soykırım' çıkışı sonrası Türkiye'den İncirlik Üssü açıklaması
GİRİŞ 28.04.2021 16:56 GÜNCELLEME 29.04.2021 13:36
Bu Habere 219 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 Olaylarını "soykırım" olarak nitelemesinin ardından gündeme gelen İncirlik Üssü'ne ve bu üsteki ABD bayraklarının indirilmesi gerektiğine yönelik tartışmaları AA'ya değerlendirdi.

İncirlik Üssü'ndeki ABD bayrakları indirilecek mi?

"ABD'YE İZNİ TÜRKİYE VERİR"

İncirlik Üssü'ndeki belirli tesislerin kullanımının, Türkiye ile ABD arasında 29 Mart 1980'de imzalanan Savunma ve Ekonomik İşbirliği Anlaşmasına göre yürütüldüğü belirtildi.

Bu anlaşmanın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, İncirlik'teki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tesislerinde müşterek savunma tedbirlerine katılması için Birleşik Devletler Hükümetine izin verir" hükmünü içerdiğine işaret edildi.

İncirlik Üssü'nden bir kare...

"İNCİRLİK ÜSSÜ, TSK'YA AİTTİR VE TÜRKİYE'NİN MÜLKİYETİNDEDİR"

Bakanlık kaynakları, "İncirlik Üssü, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Hava Kuvvetleri üslerimizden biridir, Türk üssüdür, üzerindeki tüm tesislerle birlikte mülkiyeti Türkiye Cumhuriyeti devletine aittir. Şanlı bayrağımız 24 saat gönderde çekilidir ve hiçbir zaman da inmemiştir. İncirlik'te bulunan 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı, hiyerarşik olarak Eskişehir'de konuşlu Muharip Hava Kuvveti Komutanlığına, daha sonra Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlıdır. Üs Komutanlığı görev ve vazifesini, üs komutanının emir ve komutasında icra etmektedir" değerlendirmesini yaptı.

ABD DIŞINDA 3 ÜLKE DAHA VAR

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, 10'uncu Tanker Üs Komutanlığında ABD'nin dışında İspanya, Katar ve Polonya'ya ait unsurların bulunduğunu, üsten Doğal Kararlılık Harekatı'nın da desteklendiğini kaydetti.​​​​​​​

KAYNAK: AA
YORUMLAR 219
  • Bektaş Günay 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir arkadaş "İncirlik kapatılmalı" demiş. Bir kararnameyle, bundan böyle İncirlik dahil Türkiye'deki bütün üsleri; bu tarihten itibaren ABD unsurları kullanamaz. Hangi cehenneme giderse gitsinler!
    Cevapla
  • Kirmencioglu 2 yıl önce Şikayet Et
    Gitsinler üslerini Ermenistan'a kurşunlar hainler bizi soykırım la suçlayarak bizim uslerimizi kullanacak varmı böyle bir dünya.
    Cevapla
  • DOBRA 2 yıl önce Şikayet Et
    İncirlik kapatılmalı, Türkiye nin ayağındaki bu pranga sökülmeli, çünkü bu yerden Ortadoğu'ya şer akıyor,bizde bu vesile ile hemen kapatmalıyız
    Cevapla
  • O k u r 2 yıl önce Şikayet Et
    İncirlik madem bizim üssümüz 15 Temmuz gecesi oradan kalkan uçaklar için kimi yargıladık...
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Hazirandaki NATO toplantısına bi bakalım..Sonra "sessiz atın çiftesi sert olur " atasözünü görecekler zaten...
    Cevapla
  • LİDER 21 2 yıl önce Şikayet Et
    Karşılık anında verilerse karşılığını bulur.Derhal KIZILDERİLİ VE AFRİKALI SOYKIRIMI YASALAŞMALI.Ve uygun MEYDANLARA anıtlar dikmeli ..ONLAR gibi her YIL DEVLET erkânı gidip SAYGI duruşu yapmalı. O dönemde, ERKEKLER cephede olduğu için ingiliz ve fransızın planlaması ile KADIN ve Çocuk çok müslüman katlettiler. Techir daha ÖNCE YAPILDI.. RUSYA ile birlik olup bize saldırdıkları için. ŞİMDİ yaşadıkları araziyi RUSYA verdi ödül OLARAK ERMENİYE..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü