İncirlik Üssü'ndeki ABD bayrakları indirilecek mi?

ABD Başkanı Joe Biden'ın skandal 'soykırım' kararı sonrası 'İncirlik' ile ilgili Türkiye'nin bazı tasarruflarda bulunması ihtimali bir kez daha gündeme taşındı.

İncirlik Üssü'ndeki ABD bayrakları indirilecek mi?
İncirlik Üssü'ndeki ABD bayrakları indirilecek mi?
GİRİŞ 26.04.2021 09:27 GÜNCELLEME 26.04.2021 09:27
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

"Soykırım" ifadesinin kullanması sonrası Türkiye’nin buna karşı ne tür adımlar atabileceği tartışması başlattı. Adana İncirlik Üssü ile ilgili Türkiye’nin bazı tasarruflarda bulunması ihtimali bir kez daha gündeme taşındı.

İncirlik Üssü’nü tartışmaya açan benzer bir gerilim, 1974’te yapılan Kıbrıs Barış Harekâtı sonrasında yaşanmıştı. ABD, Şubat 1975’te Türkiye’ye silah ambargosu uygulamaya başlamış, Türkiye ise yanıt olarak ABD üsleriyle ilgili ikili anlaşmaların uygulanmasını tek taraflı durdurmuştu. ABD'ye ait Türkiye'deki 21 üs ve tesis askıya alınarak üslere ABD bayrağı yerine Türk bayrağı çekilmişti.
 
ABD basınında yapılan yorumlarda, üssün tamamen kapanmasının gündeme gelmesi için NATO’dan çıkmanın da göze alınması gerektiği ve bu sebeple ancak kısıtlamanın gündeme getirilebileceği ifade ediliyor.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 16
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Hemen abd bayraklari incirlik den sökülmeli nükleer silah larini askerini alip gitmeli türkiye ye düsman ülkenin askerleri türkiyede kalamaz
    Cevapla
  • Resulbey 2 yıl önce Şikayet Et
    Sonuçta bir yüreklerimizi soğutan yaptırım olmalı reçete acıda olsa yapmalıyız bugün bu yalanı uyfuranlar misliyle pişman edilmeliki diğer ülkelere ders olsun ayrıca bu üssün burada olması ve gerekliliği sorgulanmalı geçmişte çekiç güç vardı ve pkkya silah ve lojistik destek verirken yakalandılar bu üs kimin için ve ne için var sorgulanıp defedilmeli ülkemizden
    Cevapla
  • Час 2 yıl önce Şikayet Et
    ,bir ihtiyarın söylediği sözden sebeb bir cuval inciri dokmeye gerek yok. Reis işini bilr
    Cevapla
  • cemil 2 yıl önce Şikayet Et
    bekara kari bosamak kolay diye bir atasözümüz var, natodan cikmak ve abd ye, tam anlamiyla rest cekmek icin, ya baska bir super güce yanasacaksin, yada her yönüyle güclü bir ülke olacaksin. türkiye ne ekonoik nede silah gücü bakimindan bagimsiz degil. kurtulus savasinda bile rusyadan yardim almistik, savas sonrasindada bir cok seyi batinin ve rusyanin hosuna gidecek sekilde yapmistik.
    Cevapla
  • Alper 2 yıl önce Şikayet Et
    Nato bize çokmu faydalı, faydadan çok zarar var. Natodanda çıkalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar