Paşinyan istifasını duyurdu!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Paşinyan Parlamento seçimlerine kadar başbakan vekili olarak görevine devam edecek

GİRİŞ 25.04.2021 17:29 GÜNCELLEME 25.04.2021 17:29
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış
  • Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 20 Haziran'daki parlamento seçimlerinin yapılması için istifa ettiğini duyurdu.
  • İstifa ettiğini duyuran Paşinyan, haziranda gerçekleşecek seçimlere kadar başbakan vekili olarak görevine devam edeceğini söyledi.

20 Haziran'daki seçimlerin yapılması için istifa ettiğini duyuran Paşinyan, başbakanlık için yeniden aday olduğunu ve seçimlere kadar başbakan vekili olarak çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.

PAŞİNYAN DUYURDU

Facebook hesabından açıklama yapan Paşinyan, "Cumhurbaşkanı ve ülkedeki siyasi güçlerle varılan mutabakat uyarınca, 20 Haziran'da erken parlamento seçimlerinin yapılması için bugün istifa ediyorum. Parlamento üst üste iki kez yeni bir başbakan seçmeyecek, ardından parlamento yasa gereği feshedilecek ve erken seçimler yapılacak" dedi.

Başbakan vekili statüsünde bulunacak olmasına rağmen kabine lideri yetkilerini tümüyle kullanacağını söyleyen Paşinyan, erken seçimlere mevcut Benim İttifakı içinde yer alan partisi Sivil Sözleşme'nin başbakan adayı olarak katılacağını şu sözlerle açıkladı:

"Partimiz Sivil Sözleşme'nin erken seçimlere katılacağının altını çizmek istiyorum. Başbakan adayı olacağım. Eğer halk başbakanlıktan ayrılmam gerektiğine karar verirse, onların iradesini yerine getireceğim. Eğer başbakanlık görevine devam etmemi isterlerse, yine halkın iradesini yerine getireceğim."

HÜKÜMET DE İSTİFA ETTİ

Ermenistan Anayasası'nın 158. maddesi uyarınca hükümet, Paşinyan'ın istifa açıklamasının ardından istifa etti. Kabine üyeleri, yeni hükümetin kurulacağı tarihe kadar mevcut görevlerini yürütmeye devam edecek.

 

ERMENİSTAN'DA SİYASİ ÇALKANTI

Geçen sene Dağlık Karabağ'da meydana gelen çatışmalar sonucunda Azerbaycan'a toprak konusunda ödün veren Paşinyan, büyük kalabalıklar tarafından protesto edilmişti. Altı hafta kadar süren son çatışmalarda Azerbaycan Dağlık Karabağ etrafındaki topraklarını geri almış ve anlaşmadan hemen önce Şuşa şehrini de ele geçirmişti. Birçok Ermeni uzman, Paşinyan ve hükûmetinin süreci çok kötü yürüttüğünü savunmuştu.

Ermenistan ordusu 25 Şubat gününde Paşinyan'a istifa çağrısı yapan iki bildiri yayımlamıştı. Paşinyan, çağrının bir "darbe girişimi" olduğunu söylemiş ve destekçilerini sokağa çağırmıştı. 

Paşinyan,  "girişimden" sorumlu tuttuğu Genelkurmay Başkanı Gasparyan ve üst düzey komutanları görevden almış ancak Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan bunu reddetmişti. Daha sonra Paşinyan bir kez daha Genelkurmay Başkanı Gasparyan'ı görevden aldığını açıklamıştı. Hükûmet, görevden alma kararının yürürlüğe girdiğini duyurmuştu. 

Ermenistan, Azerbaycan'la Dağlık Karabağ çatışmalarını sona erdiren ateşkesi imzaladıktan 5 ay sonra sıkı yönetimi bu hafta kaldırmıştı. Ermenistan yasaları sıkı yönetim süresince başbakanın görevden alınmasını önlüyor.

Paşinyan, 28 Mart'ta nisan ayı içinde istifa edeceğini duyurmuştı. 

YORUMLAR 12
  • Çonkaroğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ermenistanın başına BİDONu bekliyoruz.
    Cevapla
  • pelin 2 yıl önce Şikayet Et
    Paşinyan politikaya girişi Obama zamanı her kadar karşı partilere girsede Demek ki hırslı olması onun yanlış yollara saptırıyor Olmazsa da olmaz demiyor.Bu nedenle de yükseliyor beğenmediği karşı olduğu taraftan Lider oluyor..Tabii politikaya girişi Obama zamanı olduğu için Onlara bulaşmaması imkansız..
    Cevapla
  • dostacısı 2 yıl önce Şikayet Et
    rengi atmış üç vakte bu gider
    Cevapla
  • bir bilen 2 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu biden paşinyanı güçlü tutmak için sözde soykırımı tanıdın adam aynı gün istifa etti.
    Cevapla
  • MKocasoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Seçime girebilmek için istifa etmiş
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    aslında erivan ı alıp başbakanlığını biz sonlandırsaydık daha güzel olurdu bunlar yine azacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"