Türk Konseyi Biden'ın açıklamasını kınadı

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarıyla ilgili soykırım nitelemesinde bulunduğu açıklamasını kınadıklarını söyledi

Türk Konseyi Biden'ın açıklamasını kınadı
Türk Konseyi Biden'ın açıklamasını kınadı
GİRİŞ 25.04.2021 17:30 GÜNCELLEME 25.04.2021 17:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Genel Sekreter Baghdad Amreyev, Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin yapmış olduğu, tarihi gerçeklere rağmen ve bölgedeki iş birliği ve istikrar umutlarını zedelemek pahasına siyasi motivasyon taşıyan açıklamasından büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi.

ADİL İNCELENMESİ VURGUSU

Ülkeler ve halklarının, tarihsel, bilimsel ve hukuki dayanaktan yoksun bir şekilde, talihsiz siyasi amaçlarla, başka ülkelerin parlamentoları veya yönetimleri tarafından yargılanmaması ve mahkum edilmemesi gerektiğini belirten Amreyev, 1915 olaylarının uluslararası hukuk ve ilgili uluslararası belgeler dikkate alınarak şeffaf ve adil bir şekilde incelenmesi gerektiğini söyledi.

TARİH KOMİSYONU GERÇEKLERİ ORTAYA KOYACAK

Amreyev, başka bir ülkeye yönelik olarak çarpıtılmış tarihsel iddiaların silah haline getirilmesinin, ancak toplumlar arasında nefret, intikam ve düşmanlık duygularını körüklemek isteyenlerin işine yaracağını vurguladı:

 "ABD Başkanı'nın açıklamasını kınıyor ve siyasi amaçlarla veya 'tarihi yeniden yazma' çabalarıyla tarihin tahrif edilmesinin ve bunun siyasi baskı için kullanılmasının, ülkeler ve halklar arasında daha fazla kutuplaşmaya yol açacağına ve bölgemizde barış ve istikrarı engelleyeceğine inanıyorum."

Bu bağlamda, Türkiye'nin 1915 olaylarının tarihçiler tarafından incelenmesi için ortak bir Tarih Komisyonu kurma girişimi ve bu amaçla arşivlerini açmasının övgüye değer olduğunu belirten Amreyev, bunun tarihi gerçekleri ortaya çıkarmak ve adil hafızayı inşa etmek isteyen herkes için yapıcı bir yaklaşım ve iyi niyet göstergesi olduğunu ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • A. K. 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz birlik olalım yeter... Ümmeti Muhammed'in tek ihtiyacı birlik olmak ümmet şuurunda olmak...
    Cevapla
  • Trakyali amica 2 yıl önce Şikayet Et
    Ermenılerın aklı yerıne gelınceye kadar bütün giriş ve çıkışlar kapatılsın hatta hava sahası da eger köpegın duası kabul olsaydı gökten kemik yagardı
    Cevapla
  • MiSaFiR 3 yıl önce Şikayet Et
    Bidon'un sözde soykırım ifadesini kullanmasının Türkiye açısından ÖNEMİ ve DEĞERLENDİRMESİ, bunu kabul eden diğer (Uruguay, Arjantin, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi v.b.) ülkelere yapılandan FARKLI OLMAYACAKTIR. Yanlış anlaşılmasın, bu demek değildir ki, hiç birşey yapılmayacak. Not edildi, bekleyin görün (HER ZAMAN, 5-10-50-100.... SENE GEÇSE DE) !!!
    Cevapla
  • Karslı 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk konseyi.insallah gelecekte Dünyaya yön verecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'