Türkiye'den Hindistan'a Kovid-19 salgını nedeniyle yardım teklifi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hindistanlı mevkidaşı ile görüşerek, Kovid-19 salgınında zor günlerden geçen Hindistan’a yardım teklifinde bulundu.

Türkiye'den Hindistan'a Kovid-19 salgını nedeniyle yardım teklifi
Türkiye'den Hindistan'a Kovid-19 salgını nedeniyle yardım teklifi
GİRİŞ 26.04.2021 17:34 GÜNCELLEME 26.04.2021 17:34
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Türkiye'nin Hindistan'a yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında yardım etmeye hazır olduğunu belirtti.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDNA YARDIM TEKLİFİ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu, Hint mevkidaşı Jaishankar ile telefonda görüştü.

Görüşmede, Çavuşoğlu, mevkidaşına Kovid-19 salgınında vaka sayılarının tepe noktasına ulaştığı Hindistan'a "geçmiş olsun" dileklerini ileterek Türkiye'nin Hindistan'a yardım etmeye hazır olduğunu söyledi.

DURUM GİDEREK KÖTÜLEŞİYOR

Hindistan, son 24 saat içinde 352 bin 991 yeni vaka ve 2 bin 812 yeni ölüm bildirerek yeni bir rekora imza attı. Üst düzey Hintli doktorlar, insanların evlerde oksijen ve remdevisir gibi ilaçları depoladığını ifade ederek bu durumun hastanelerde tıbbi malzeme kıtlığı yarattığına vurgu yaptı.

Öte yandan, ülkenin başkenti Yeni Delhi’de insanlar ölürken, oksijen ile remdesivirin karaborsaya düştüğü ve tek bir enjeksiyonun 4 bin 500 liraya satıldığı belirtildi.,

ÇOK SAYIDA ÖLÜME NEDEN OLDU

Diğer taraftan, oksijen talebi son birkaç gün içinde Hindistan genelinde yüzde 20'den fazla arttı. Başkent Yeni Delhi'de hastaneler akut oksijen kıtlığı yaşıyor ve bazen 30 dakika içinde tüm stok tükeniyor.

Bu durum ise yüzlerce hayatı riske atıyor. Cumartesi günü yaşanan oksijen krizi sırasında başkentteki Jaipur Golden hastanesinde 20 hasta öldü. Pazar günü ise, Gurgaon’daki Kathuria hastanesinde dört hasta aynı nedenle yaşamını yitirdi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • 80 ler 2 yıl önce Şikayet Et
    Tek çare tam kapanma
    Cevapla
  • Kafa 80lerde 2 yıl önce Şikayet Et
    Kafan 80ler de kalmış maalesef. Yakında bir aya çıkar sonra beş ay kapanma. Daha sonra isyan bayrağını çekersin. Bundan eminim!
    Cevapla
  • orhan0708 2 yıl önce Şikayet Et
    O yardım milletimizin vicdanını yaralar. Keşmirde müslümanları katleden o kafirlere merhamet bu millete zulmetmektir. YAPMAYIN... BİZİ KIRARSINIZ...
    Cevapla
  • ismayil 2 yıl önce Şikayet Et
    iyi fikir hiç olmassa oturur düşünürler.Hindistandaki müslümanlara fazla eziyet etmezler iyi dosluklar kötü günde olur...kardeşimiz pakistanda olumlu yaklaşır bu yardıma.
    Cevapla
  • aslan 2 yıl önce Şikayet Et
    mübarek kendi ulkemize bakalim hindastan müslümanlara yaptiği zülmü ne çabuk unutuldu somaliya sudan afrika ulkesine yapin allahinda hoşuna gider ingiltereye gönderdiğimiz iade edilmiş biliyorum
    Cevapla
  • Özgür ata 2 yıl önce Şikayet Et
    Trajikomik, sen önce kendi ülkene yardım et de sonra başka ülkelere edersin. O yardım teklifinde bulunduğun ülke Pakistan’ı yok etmekle tehdit ediyor. Astra Zeneca ilacının üretildiği ülkelerden de biri ayrıca
    Cevapla
  • ümit 2 yıl önce Şikayet Et
    yunana yardım etsek alkışlardın. hindistanda müslümanlarda yaşıyor. ülkemizde senin gibiler olmasa daha güzel nefes alırız
    Cevapla
  • Yorum 2 yıl önce Şikayet Et
    İyiki söyledin sayın bakan bilmiyordu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...