Uğur Şahin'den Türkiye, Hindistan mutasyonu ve 3. doz açıklaması

BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, koronavirüse karşı geliştirdikleri aşının, Hindistan'ı sarsan varyanta karşı etkinliğine inandığını açıkladı.

Uğur Şahin'den Türkiye, Hindistan mutasyonu ve 3. doz açıklaması
Uğur Şahin'den Türkiye, Hindistan mutasyonu ve 3. doz açıklaması
GİRİŞ 28.04.2021 16:56 GÜNCELLEME 29.04.2021 12:52
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, Hindistan'da vakaların patlamasına, ölümlerin artmasına ve hastanelerin yetersiz kalmasına neden olan Hindistan varyantı ile alakalı bir açıklama yaptı.

Fransız haber ajansı AFP'de yer alan habere göre Şahin, koronavirüse karşı Pfizer ile ortaklaşa geliştirdikleri aşının, Hindistan'ı kasıp kavuran B.1.617 varyantına karşı etkili olduğuna emin olduğunu açıkladı:

Hindistan'da, yakılmak için bekleyen cesetler dünyayı dehşete düşürdü!

"Hala Kovid-19'un Hindistan varyantını test ediyoruz, ancak bu varyantta daha önce test ettiğimiz ve aşımızın başarı gösterdiği mutasyonlar var, bu yüzden kendimize güveniyoruz."

Özlem Türeci'den üçüncü doz açıklaması

"3. DOZA İHTİYAÇ OLABİLİR"

Şahin, aşının etkinliğine değinerek aşı olan kişilerden alınan bağışıklık tepkisinin zamanla zayıfladığı ve muhtemelen 3. dozun uygulanmasına ihtiyaç duyulacağını dile getirdi. Aşının uygulandığı andan itibaren 6 ay sonra etkinliğinin yüzde 95'ten yüzde 91'e düştüğünün tespit edildiğini ifade eden Şahin, "Bu doğrultuda aşının koruyuculuğunun yüzde 100’e ulaşabilmesi için 3. bir doza ihtiyacımız var" diye konuştu. Şahin, "Muhtemelen her yıl ya da belki de her 18 ayda bir başka güçlendirici doz almanın gerekli olacağını düşünüyorum" dedi.

Türkiye'deki durum ile ilgili bir soruya cevap veren Şahin, "Türkiye’ye hemen mümkün olduğu kadar çok doz (aşı) vermek istiyoruz, ancak onları önce üretmek zorundayız" dedi. Şahin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile haftalardır görüşmeler yaptıklarını anımsatarak, "Şimdi ilk dozları teslim ettik. Türkiye’ye çok daha fazla göndermeyi konuşuyoruz. Ancak bunun için üretim kapasitemizle uğraşmak lazım. Her şey yolunda giderse haziranda 30 milyona kadar dozu Türkiye'ye sevk etmek istiyoruz. Temmuz ve ağustosta daha fazla doz göndermeyi konuşuyoruz" dedi.

HİNDİSTAN'DA DURUM ÇOK KÖTÜ

Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 360 bin 960 vaka tespit edildi, virüs nedeniyle 3 bin 293 kişi hayatını kaybetti. Toplam vaka sayısı 17 milyon 997 bin 267'ye yükselirken hayatını kaybedenlerin sayısı 201 bin 187'ye ulaştı.

Hastanelerin yetersizliğinden dolayı arabada solunum cihazı takılan bir hasta

SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKME NOKTASINDA

Uzmanlar, ülke çapında vakaların artmasıyla hastanelerdeki doluluk oranlarının en yüksek seviyeleri gördüğüne işaret ederek, sağlık sisteminin "çökme noktasında" olduğu uyarısında bulunuyor.

HASTALAR KAPIDAN ÇEVRİLİYOR

Hastanelerdeki doluluk nedeniyle binlerce hasta kapıdan geri çevriliyor. İnsanlar yakınlarını tedavi ettirebilmek için sosyal medyadan çağrılar yapıyorlar.

Ölenler sokak ortasında yakılıyor.

İNSANLAR SOKAKLARDA ÖLÜYOR

Solunum cihazına bağlı hastalar için oksijen temin edilmesinde sıkıntılar yaşanırken, hastaneler sokaklar can veriyorlar. Birçok hastanenin tıbbi oksijen sıkıntısı nedeniyle alarm verdiği Yeni Delhi'de, Eyalet Başbakanı Arvind Kejriwal, diğer eyaletlerin başbakanlarından yardım istemişti.

Hindistan'dan acı kare: Ölen oğlunu kendi taşıdı

ÖLÜLER KENT ORTASINDA YAKILIYOR

Krematoryumlarda yer kalmaması nedeniyle ölüler kentlerdeki geçici mekanlarda yakılıyor.

Ölenler sokak ortasında yakılıyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Türkiye'nin Hindistan'a yardım etmeye hazır olduğunu belirtmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 133
  • Afg 2 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye de uretine başlayabilir. Bir ekip gönderir 3 milyar degil 10 milyar uretim olur
    Cevapla
  • Avrupalı 2 yıl önce Şikayet Et
    BioNTech in gelistirdigi ilaclarin cogunlugu kanser gibi hastaliklarin tedavisinde kullaniliyor, bu Labaraturlara ayni uzay filimlerindeki gibi cok siki kontrollerden sonra girilebiliyor. Kisa bir zaman da bu gibi Labaraturlari kurmak kolay degil.
    Cevapla
  • Murat özdinçer 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk ama türkiyeye aşı vermeye zorlanıyor yılda 3 milyar doz diyor 30 milyon doz yollucak mış onunla gurur duyuyor işte kendi aşımızı üretemediğimiz sürece böyle kışilere muhtaç olucaz bunların hepsi paragöz türklükle alakaları yok aşıyı kendi soyundan esirgiyor tabi kendini Türk görüyorsa
    Cevapla
  • Serra 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar dar bir bakıl açısı, adamlar aşıyı buluyor bilimsel bir gelişme yaşanıyor siz bizde neden yok demekte haklısınızda bizde teknoloji yetersiz bu bir iki adamlar faydalı birşey çıkarmış gururlanacağınıza anca laf üretimi yaparsınız adamlar o aşıyı bulabilmek için gecesini gündüzüne katmıştır. Aşının üretimi lojistiği kolay mı sanıyorsunuz paragözlükle bir ilgisi yok zira yalvaran Türkiye! Onlar yalvarmıyor alıcı çok zaten Avrupaya bile zor tedarik sağlanıyor. İşin içinde olmadan bol keseden salllamakla mutlu oluyosanız sorun yok adamlar bu aşı sayesinde kimbilir kaç kişiyi ölümden kurtardılar
    Cevapla
  • Wanli 2 yıl önce Şikayet Et
    Ateşler bol olsun .Ne diyelim .
    Cevapla
  • Turkhard54 2 yıl önce Şikayet Et
    ne olur su formülü paylaşsanizda herkez uretse mezariniza koyarsınız paralari olen her kiside aşı uretipde paylasmayanin payi var
    Cevapla
  • adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    21 gün kapanma .cok iyi degerlendirilmeli .ki bizde bu hale düsmeyelim iyiki varsın .reisim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor