Türkiye ile Pfizer/BioNTech arasında 90 milyon dozluk ek aşı anlaşması

Pfizer/BioNTech, Türkiye ile 30 milyonu opsiyonlu toplam 90 milyon doz daha koronavirüs aşısı tedariki için anlaşma imzalandığını duyurdu.

GİRİŞ 20.05.2021 15:02 GÜNCELLEME 22.05.2021 19:46
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

ABD'li Pfizer ve Alman BioNTech şirketleri, Türkiye ile 90 milyon dozluk yeni bir aşı anlaşması yaptıklarını açıkladı. Anlaşmaya göre; bu 90 milyon dozun 30 milyonu opsiyon kapsamında olacak.

Bu anlaşmayla birlikte, Türkiye'nin aldığı toplam Pfizer/BioNTech aşısı miktarı 120 milyon doza çıkmış oldu.

İptal kararları peş peşe açıklandı! Sadece Türkiye'ye yasak koydular

UĞUR ŞAHİN: TÜRKİYE'YE MİNNETTARIZ

BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin, "Amacımız, pandemiyi sona erdirmek, hastaneye yatışları azaltmak ve normal bir hayata dönmeye yardımcı olmak için dünyanın dört bir yanındaki insanlara Kovid-19 aşımızı mümkün olduğunca çok dozda ulaştırmak. Türkiye'nin aşılama çalışmalarına önemli katkılarda bulunabildiğimiz ve bize duyulan güven için minnettarız" dedi.

Pfizer Türkiye Genel Müdürü Cem Açık ise, "Bu anlaşmanın Türkiye'nin Kovid-19 aşılama çalışmalarını daha da artıracağını umuyoruz. Pfizer, Türkiye'de halk sağlığına katkıda bulunmakta kararlı. Pandemiye karşı küresel mücadelede BioNTech gibi küresel bir ortağa sahip olmaktan gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu hafta yaptığı açıklamada, 10 milyon doz Sinovac, sonbahara kadar ise 90 milyon doz BioNTech aşısının geleceğini söylemişti. Koca, aynı zamanda aşı takviminin planlandığı gibi ilerlemesi durumunda, Türkiye'de toplumsal bağışıklığın yaz ortasında yakalanabileceğini belirtmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 102
  • erdi 2 yıl önce Şikayet Et
    bu ugur sahin denilen adama zerre guvenmiyorum
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce de domuz gribi vakası çıktığında bu şekilde milyonlarca doz grip aşısı alındı ve alınan aşıların yarısından fazlası çöpe gitti, yazıktır günahtır bu kadar aşıyı kim ne yapacak, daha yerli aşı da çıkacak deniyor ne olacak bu kadar aşı
    Cevapla
  • TONTON 12 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı isteyen olsun istemeyen olmasın kim ister se olur Sağlık Bakanlığı herkese aşı açmanız lazım bırakın yaş olayını randevu alan sşı olsun
    Cevapla
  • Nazif 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu anda yapılan aşılar onaylanmış aşı değil 3 ve 4. Faz çalışmaları tamamlanmamiş aşılar orta ve uzun vadede ne olacağı belli değil diyorlar ama aşı olacaksın diye de zorluyorlar bir taraftan da kendi isteğimle aşı oldum diye imza alıyorlar. Ama millet hala aşı aşı diyor çünkü milletin midesi aç kalmaya başladı. Açlık, korkunun önüne geçiyor. Afrika antiloplari susuz kalınca timsah dolu suya mecburen gidiyor aynı durum.
    Cevapla
  • Soru 2 yıl önce Şikayet Et
    Bill Gates dünya nüfusunu düşürmek için on yıl evveliden filimler projeler yaptırıyor ve tüm ülkeler harfiyen uyuyor. Bu bir dahilikmi, yoksa bambaşka bir güçmü bunu anlatabilecek varmı.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim dediklerimizi yapmazsanız ekonomilerinizi darma duman ederiz diye tehdit etmişlerdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi