Hindistan'daki krematoryumlarda yer kalmadı

Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülkeler arasında yer alan Hindistan'da, ölülerin yakıldığı krematoryumlarda yer kalmadığı bildirildi.

Hindistan'daki krematoryumlarda yer kalmadı
Hindistan'daki krematoryumlarda yer kalmadı
GİRİŞ 27.04.2021 18:32 GÜNCELLEME 27.04.2021 18:32

Hindistan'da COVID-19 nedeniyle çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesiyle krematoryumlarda yer kalmamasının ardından, ölüler geçici olarak inşa edilen mekanlarda yakılmaya başladı.

ÖLÜ VE VAKA SAYISI REKORLAR KIRIYOR

BBC'nin haberine göre, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin yakınları, ölülerini yakmalarına izin verilmeden önce saatlerce beklemek zorunda kalıyor.

Başkent Yeni Delhi'de Sarai Kale Han krematoryumunda en az 27 yeni platformun inşa edildiği, krematoryum çevresindeki parka 80 platformun daha eklendiği bilgisi paylaşıldı.

Krematoryum görevlileri, sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar çalıştıklarını belirtirken, bir yetkili, Indian Express gazetesine yaptığı açıklamada, daha fazla platforma ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

BOŞ OLAN HER YER KREMATORYUMA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Yeni Delhi'de giderek artan ölü sayıları nedeniyle cesetlerin yakılması için otopark, park ve boş alanların geçici krematoryumlara dönüştürülmesinin planladığı kaydedildi.

Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 323 bin 144 vaka tespit edilirken toplam vaka sayısı 17 milyon 636 bin 307'ye yükseldi.

Son 24 saatte 2 bin 771 kişinin COVID-19 nedeniyle yaşamını yitirdiği ülkede, günlük can kaybı sayısı da salgının başından bu yana görülen en yüksek noktaya ulaştı.

Hindistan'da COVID-19'dan ölenlerin sayısı 197 bin 894'e yükseldi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti