Avustralya, Hindistan'dan zorla dönenleri hapse atacak

Avustralya, Hindistan'dan dönüşleri geçici olarak durdurdu. Karara uymayarak Hindistan'dan dönen kişilere hapis veya para cezası verilebileceği belirtildi.

Avustralya, Hindistan'dan zorla dönenleri hapse atacak
Avustralya, Hindistan'dan zorla dönenleri hapse atacak
GİRİŞ 01.05.2021 16:35 GÜNCELLEME 03.05.2021 08:59
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Hindistan'dan eve dönen Avustralya vatandaşları, hükümetin yolculuğu geçici olarak yasadışı hale getirmesinin ardından beş yıla kadar hapis ve para cezası ile karşı karşıya kalabilir.

Avustralya Sağlık Bakanlığı, bugün yaptığı yazılı açıklamada, "Yolcunun hareket saatinden itibaren 14 gün içinde Hindistan'da bulunmuş olması halinde, Hükümet, Hindistan'dan Avustralya topraklarına giren yolculara geçici bir duraklama uygulayacaktır. Duraklama, 3 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 12.01'de yürürlüğe girecek" denildi.

ÜLKEYE GİRİŞ YASAK

Bakanlık, uygulamaya uyulmaması halinde 5 yıla kadar hapis veya/ve para cezası uygulanacağını belirtti. Pazartesi gününden itibaren, yolcunun hareket saatinden itibaren 14 gün içinde Hindistan'da bulunan herkesin ülkeye girişi yasaklanacak. Yeni karara uyulmaması, beş yıl hapis cezasına, 66 bin Avustralya doları (37 bin sterlin) para cezasına veya her ikisine birden neden olabilir. Sağlık bakanlığı, kararın 15 Mayıs'ta gözden geçirileceğini söyledi.

Açıklamada "Hükümet bu kararları hafife almıyor. Bununla birlikte, Avustralya halk sağlığı ve karantina sistemlerinin bütünlüğünün korunması ve karantina tesislerindeki COVID-19 vakalarının sayısının yönetilebilir bir düzeye indirilmesi kritik önem taşımaktadır. Hindistan, geçen hafta her gün 300 binden fazla yeni COVID-19 vakası bildiriyor. Hindistan'daki toplam vaka sayısı şu anda 19 milyona yakın ve 200 binden fazla insan öldü" ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 14
  • celal 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim burda olsa yer yerinden oynar. Bakmayın siz dışarıdan gelenleri niçin aldınız ,girişleri kapatın diyenlere. Girişleri kapatalım en başta onlar zıplayacak. Hainliğin hududu yok ki.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu hastalığa grip diyen akıllılar bütün dünya doktorlar dunya saglik örgütü yanlis biliyor siz doğrusunu biliyorsunuz değil mi? Ulkeler zaten keyif için ekonomilerini alt ust ediyorlar. Gripten bir günde 350 olum gördünüz mü siz hiç bu ülkede. Gripten dolayı yatağa solunum cihazına bağlanacak kadar nefes alamayan insan gördünüz mü
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Brravo çok doğru yorum. Nihayet benim gibi düşünenlere rastlı yorum. Allah razı olsun.
    Cevapla
  • simdi 2 yıl önce Şikayet Et
    eee nolcak simdi?
    Cevapla
  • Dahi 2 yıl önce Şikayet Et
    Hindistan ın nüfusu 1 milyar 400 milyon.günlük ölüm 3500.neyin kafasını yaşıyor dünya. Bu sayılara göre turkiye tam bir facia yaşıyor olmalı. Bizde 350 ölüm var.artık uyanık ey millet.bu mevsimsel bir grip....
    Cevapla
  • fikret 2 yıl önce Şikayet Et
    aman bil gates duymasın
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    bencede mevsimsel grip. sanki bugüne kadar hiç kimse ölmüyormuş gibi davranmaları yokmu birde
    Cevapla
  • Okurunuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Leyleklere de var mı bu yasak?
    Cevapla
  • Vedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Espiri mi bu şimdi? Seviye epey düştü ya!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!