Libya'dan Türkiye'ye paralı askerler ile ilgili flaş çağrı

Libya hükümeti, yabancı güçlerinin ve paralı askerlerinin ülke topraklarından çıkarma konusunda Türkiye'ye iş birliği çağrısı yaptı.

GİRİŞ 03.05.2021 17:54 GÜNCELLEME 04.05.2021 09:07
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı (MİT) Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve beraberlerindeki heyetler Libya'ya önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.

Libya Başbakanı Dibeybe ve Türk heyeti

GÖRÜŞME SONRASI AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:

"Batısıyla, doğusuyla, güneyiyle Libya bizim için mukaddes bir ülkedir. Türkiye olarak Libya’nın bütünlüğü, egemenliği, bağımsızlığı ve siyasi birliğinin muhafazasını her zaman ilke edindik ve önem veriyoruz. Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi'ndeki konuların takibini ele aldık. Şirketlerimiz Libya'ya dönerek ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacak. Görev başındaki hükümetin tüm Libya'ya ve Libya halkına destek götürme çabaları var, Türkiye olarak bunları destekliyoruz."

Libya Dışişleri Bakanı Necla Manguş:

"Türkiye ile her iki ülke yararına seçkin ilişkiler kurma konusundaki kararlılığımızı teyit ediyoruz. Türkiye'yi Libya'nın egemenliğine destek olarak yabancı güçleri ve paralı askerleri Libya topraklarından çıkarma konusunda iş birliği yapmaya çağırıyoruz. Libya'ya direkt uçuşların başlaması için 6 Mayıs'ta THY heyetiyle bir görüşme gerçekleştireceğiz. Türkiye ile aramızdaki nitelikli ekonomik ilişkilerimizi iki ülkenin meşru çıkarları bağlamında geliştirme isteğimizi vurguluyoruz. Türkiye'ye Kovid-19 ile mücadelede çerçevesinde verdiği destekten ötürü de teşekkür edeiyoruz."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Libya Dışişleri Bakanı Necla Manguş, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 62
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence izin çıkmaz Sirte kırmızı çizgiydi dur dediler anında durdu.
    Cevapla
  • Huseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu kim yardimistedide turkiye yardimetmedi allaha çokşukur
    Cevapla
  • Meltem 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşliğimiz daim olsun inşaallah...Sömürgeci medeniyet bozuntusu dışarıya...Artık tahammulumuz kalmadı.
    Cevapla
  • Misafir8 2 yıl önce Şikayet Et
    Hedef kızılelma. Buralar bizim. Ortaçağ pisikopatlarına müslümanları ezdirmeyiz. Kanal istanbul yapılsın da sezenin yalısını alalım inş. Artık ingiliz yalakaları ittihat torunlarının dévri bitiyor
    Cevapla
  • neyse o 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık bir yerlerden başlamalıyız Libya ya destek vermenin tam zamanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti