Hindistan'ın Haryana eyaleti 7 günlük tam kapanma ilan etti

Hindistan'ın kuzeyinde bulunan Haryana eyaletinde, 3 Mayıs'tan başlayarak 7 günlük tam kapanma ilan edildi.

Hindistan'ın Haryana eyaleti 7 günlük tam kapanma ilan etti
Hindistan'ın Haryana eyaleti 7 günlük tam kapanma ilan etti
GİRİŞ 03.05.2021 21:36 GÜNCELLEME 03.05.2021 21:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hindistan'ın kuzeyinde bulunan Haryana eyaletinin Sağlık Bakanı Anil Vij, Pazar günü yaptığı açıklamada, Kovid-19 pandemisinin yükselen grafiğini kontrol altına alabilmek için eyalette 3 Mayıs'tan başlayarak 7 günlük tam kapanma ilan edildiğini duyurdu.

Haryana, Yeni Delhi'ye komşu bir eyalet ve ülkede pandeminin kırmızı bölgelerinden biri olarak öne çıkıyor. Eyalette halihazırda Cuma gecesinden Pazartesi sabahına kadar hafta sonları kapanma uygulanıyor.

Haryana'da, önceki gün 13.588 yeni vaka ve 125 ölüm kaydedilirken Yeni Delhi'de aynı gün gözlenen yeni vaka sayısı 25.219, can kaybı ise 412 oldu.

OKSİJEN TÜPLERİ İÇİN UZUN KUYRUKLAR OLUŞUYOR

Yeni Delhi'de halihazırda 10 Mayıs'a kadar uzatılmış 7 günlük bir kapanma uygulanıyor.
Birçok eyalette olduğu gibi, Yeni Delhi ve Haryana'da da Kovid-19 hastaları için vahim bir oksijen sıkıntısı yaşanıyor. İnsanlar virüse yakalanmış aile üyeleri, akrabaları, yakınları ve sevdikleri için oksijen tüplerini doldurtmak üzere uzun kuyruklarda beklerken görülebiliyor.

Pandeminin devam eden ikinci dalgası Hindistan'ı sert şekilde vururken Cumartesi günü ülkede tek bir gün içinde görülen yeni vaka sayısı 400.000'in üzerine çıkmıştı.

Pandeminin başlangıcından bu yana Hindistan'da kaydedilen toplam Kovid-19 vaka sayısı 19.925.604, virüs kaynaklı ölümlerin sayısı ise 218.949 oldu. 


 

 

KAYNAK: XİNHUA
YORUMLAR 1
  • Hasat 2 yıl önce Şikayet Et
    inekleri kesen müslümanları linç ederek öldürdünüz yaptıklarınızın tek tek cezasını çekeceksiniz o müslümanların intikamını görünmeyen bu virüs alacaktır..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi