Parlamento fesih sürecinde Paşinyan'ın biletini kestiler!

20 Haziran'da yapılacağı açıklanan seçimler için parlamentonun fesih sürecini başlatmak isteyen vekiller, Paşinyan'ı geçici başbakanlık görevine seçmedi.

Parlamento fesih sürecinde Paşinyan'ın biletini kestiler!
Parlamento fesih sürecinde Paşinyan'ın biletini kestiler!
GİRİŞ 04.05.2021 00:19 GÜNCELLEME 04.05.2021 00:19

rmenistan parlamentosu, bugün yapılan özel bir oturumda, erken parlamento seçimleri için istifa eden Başbakan vekili Nikol Paşinyan’ı ilk turda başbakan olarak seçmedi. İktidar partisinden "75 milletvekili çekimser, üçü de aleyhte" oy kullandı.

İKİNCİ TURA KALDI

Paşinyan’ın ilk turdaki başarısızlığının ardından parlamentonun fesih süreci de başlamış oldu. Ermenistan Anayasına göre erken seçimler fesihin ardından en erken 30 en geç 45 gün sonra yapılabiliyor. Bu mekanizma resmi olarak ancak başbakanın istifasından sonra başlatılabiliyor. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 25 Nisan'da istifa etmişti.

Paşinyan istifasını duyurdu!

Öte yandan Paşinyan, bu süreçte de hükümet başkanı olarak görev yapmaya devam edeceğini kaydetmiş ve erken parlamento seçimlerinin 20 Haziran'da yapılacağını da sözlerine eklemişti.

PAŞİNYAN: YANITIMIZ HAZIR

Paşinyan ilk tur hezimetinin ardından yaptığı konuşmada, bazı güçlerin ikinci turda farklı bir senaryo geliştirmek istedikleri yönünde spekülasyonlar olduğunu söyleyerek, "Anlaşmaları ihlal etme girişimleri varsa, hazır bir çözümümüz var. 'Benim Adımım' bu spekülasyonlara beni başbakan seçerek yanıt verir. Bu tür girişimlerde bulunulmayacağını umuyorum” dedi.

Parlamentodaki iki muhalefet grubu, başbakan adayı göstermeyeceklerine dair güvence vermişti.

İKTİDAR KOALİSYONU ADAY GÖSTERMİŞTİ

Ermeni parlamentosunun iktidardaki 'Benim Adımım' koalisyonu, parlamentoyu feshetmek ve erken seçim sürecini başlatmak için Başbakan Vekili Nikol Paşinyan'ı başbakanlığa aday göstermişti. Koalisyonun parlamento grubu başkanı Lilit Makunts, "Erken seçim sadece bir durumda mümkündür; parlamento bir başbakanı iki kez seçmezse. Bu nedenle Nikol Paşinyan'ı Ermenistan Cumhuriyeti Başbakanlığına aday gösteriyoruz" demişti.

"HEZİMETİN SORUMLUSU: PAŞİNYAN"

Ülkesinde Dağlık Karabağ hezimetinin tek sorumlusu olarak gösterilen ve tüm ısrarlara rağmen koltuğunu terk etmeyen Nikol Paşinyan, Rusya arabuluculuğunda Azerbaycan ile imzalanan 'teslimiyet' anlaşmasının ardından geniş çaplı protestoların hedefi olmuştu.

Parlamento ve kamu binalarını basan protestocular milletvekili ve bakanları darp etmiş, parlamentonun feshi ve Paşinyan'ın istifasını talep etmişti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!