Ruhani tarihi gelişmeyi duyurdu: ABD ile anlaştık

Son Dakika Haberi; İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’a yönelik temel ve ana yaptırımların kaldırılması konusunda ABD ile anlaştıklarını söyledi.

Ruhani tarihi gelişmeyi duyurdu: ABD ile anlaştık
Ruhani tarihi gelişmeyi duyurdu: ABD ile anlaştık
GİRİŞ 09.05.2021 01:46 GÜNCELLEME 09.05.2021 01:46
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani başkent Tahran’da Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşmede, Avusturya’nın başkenti Viyana’da yapılan nükleer anlaşmaya geri dönüş müzakerelerine ilişkin konuştu.

ABD tek şartını açıkladı! 'İran'a yaptırımları kaldırmaya hazırız'

"BAŞKA SEÇENEK YOK"

İran’a yönelik ABD yaptırımlarının kaldırılması dışında bir seçeneğin olmadığını söyleyen Ruhani, “ABD ve Avrupa ülkelerinin nükleer anlaşmaya dönme dışında bir seçenekleri yok” dedi.

Ruhani, ABD yaptırımlarının kaldırılması konusunda ilerleme kaydedildiğini belirterek, “Ana ve temel yaptırımların kaldırılması konusunda ABD anlaştık. Sadece bazı ayrıntıların çözümü noktasında müzakerelerimiz devam ediyor” ifadesini kullandı.

ABD'NİN ANLAŞMA ŞARTI

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, İran'ın 2015'teki nükleer anlaşma dahilinde nükleer programına dönmesi durumunda yaptırımları kaldırmaya hazır olduklarını belirtti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 36
  • iyidere 2 yıl önce Şikayet Et
    anlaşılan biryandan yunan bir yandan iran türkiyeye afkurtulacak..
    Cevapla
  • azi 2 yıl önce Şikayet Et
    anlasmalari israile dokunma islam ülkelerini saldira bilirsin
    Cevapla
  • Alperen 2 yıl önce Şikayet Et
    Fino köpeği gibi kuyruk sallayıo abd nin kuçu demesini bekliyordunuz zaten kucağına atlamak için, israilin orta doğudaki yegane ortağı, küçük şeytan iran büyük şeytan abd ile anlaşmış kesin bunların ilk işi türkiyeye havlamak olur.
    Cevapla
  • oğuz türkü 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz zaten en başından beri ABD ile anlaşmalısınız, taa devrimden beri... Düşman kardeşler sizi!..
    Cevapla
  • osman ali 2 yıl önce Şikayet Et
    İrana asla güvenilmez dönek siyaset güder neyi feda etmiş ya Ermenistana destek olacak ya da Türkiye ye karşı Pkk dan yana davranacak terörün ve bilinmezliğin ülkesi İran asla tek ayar üzerinde asla duramaz güvenilmez Rusya şerefli bir Düşman dönek değil İranın yerine Rusyayı tercih ederim dönek dosttan harbi Düşman iyidir iki füze atıp Kasım Süleymaniyi satıverirler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF Başkan Yardımcısı, Şimşek ile fotoğraf paylaştı
Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı