Mescid-i Aksa'da nöbet tutanlara saldırı

İsrail polisi, işgal altındaki Mescid-i Aksa’da baskınları önlemek için nöbet tutan Filistinlilere müdahale etti ve yüzlerce kişi yaralandı.

GİRİŞ 10.05.2021 09:27 GÜNCELLEME 10.05.2021 11:22
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'da bulunan binlerce Filistinliye İsrail polisi müdahale etti. Sabah namazını Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'da kılan binlerce Filistinli, namazın ardından Mescid-i Aksa’nın avlusunda tekbirler getirerek gösteri düzenledi.

MESCİD-İ AKSA'DA NÖBET

Filistinliler, gösterinin sonrasında fanatik Yahudilerin baskın yapmasını önlemek için Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya başladı. Harem-i Şerif’in bazı noktalarına barikatlar kuran Filistinliler, Harem-i Şerif’ten ayrılmayacaklarını dile getirerek sık sık "Canımız kanımız sana feda Aksa" sloganı attı.



SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Daha sonra Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen İsrail polisi, Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etti. Filistinliler, İsrail polisinin müdahalesine taş atarak karşılık verirken, İsrail polisinin Harem-i Şerif’teki saldırısı devam ediyor.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa’daki saldırılarında bazıları ağır olmak üzere, yaralananların sayısı 215’e yükseldi.

İsrail'den geri adım! Uluslararası baskılar sonuç verdi

NAMAZ KILANLARA SALDIRI

İsrail polisleri, Aksa'ya yönelik gerçekleştirdikleri saldırılarda Müslüman Filistinlileri hedef aldı. Camide namaz kılanların üzerine koşturarak saldıran barbar yönetime bağlı güvenlik güçleri, namaz kılanları tekme, yumruk ve copladı; namazlarını zorla bozdurdu.

BASKIN ÇAĞRILARI

Fanatik Yahudiler, İsrail'in Doğu Kudüs'ü işgal ettiği 1967'deki Altı Gün Savaşı'nın yıl dönümünü İbrani takvimine göre "Kudüs günü" olarak kutluyor. Fanatik Yahudi örgütler, bu yıl 9-10 Mayıs tarihlerine denk gelen "Kudüs günü" nedeniyle Mescid-i Aksa'ya baskın çağrıları yapmıştı.

İSRAİL, GAZZE'DEKİ BEYT HANUN SINIR KAPISI'NI KAPADI

Öte yandan İsrail, bugünden itibaren ikinci bir emre kadar Gazze'deki Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı'nı kapadığını duyurdu.

İsrail hükümetinin Filistin'deki Çalışmalarını Koordine Ofisi, yaptığı yazılı açıklamada, kapatma kararının Gazze'den fırlatılan roket ve yakıcı balonlar nedeniyle alındığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, insan geçişlerin yapıldığı kapının ikinci bir emre kadar, insani ve istisnai durumlar dışında tüm geçişlere kapalı tutulacağı belirtildi.

İsrail ordusundan bugün sabahın erken saatlerinde yapılan açıklamada, İsrail'deki Siderot kenti ve bazı bölgelerde alarm sistemlerine ait sirenlerin çaldığı ifade edildi. Açıklamada sirenlerin neden uyarı verdiğine ilişkin bilgi verilmedi.

YORUMLAR 33
  • Dahi 2 yıl önce Şikayet Et
    Yere göğe sigdiramadiklari teşkilat dizisinde mit in uğraştığı terörist Filistinli. Ne diyeyim.Türk devletinin hiç Filistinli orgutlerle bir işi oldumu.algı ya bakın algı ya.
    Cevapla
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    oyun farklı, kargaşa ve mescide atılan ses bombalarıyla mescidin altında tünellerde patlattıkları ses bombalarını gizliyorlar, yıkacaklar mescidi, Süleyman mabedi inşası var sırada
    Cevapla
  • Uhud 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya RABBİM yıllardır süren bu zulumlere karşı artik ne diyeceğimi nasıl dua edeceğimi bilemiyorum Ümmeti Muhammed e birliktelik nasip eyle ALLAH IM. Kâfirlere karşı zafer nasip eyle.
    Cevapla
  • Lutfu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün ensardan biri peygambere sav şöyle dedi :
    Cevapla
  • Fakirinbiri 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahh Hitler ahhh. Durmayacak devam edecektin, kökünü kurutacaktın bu itlerin. Bir avuç it dünyanın başına bela.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!