İsrail'e karşı 'Kudüs'ün Kılıcı' operasyonu başlatıldı

Gazze'deki direniş grupları, İsrail ile gerginliğin tırmanmasıyla eş zamanlı olarak "Kudüs'ün Kılıcı" adını verdikleri operasyonları başlattıklarını duyurdu.

İsrail'e karşı 'Kudüs'ün Kılıcı' operasyonu başlatıldı
İsrail'e karşı 'Kudüs'ün Kılıcı' operasyonu başlatıldı
GİRİŞ 11.05.2021 06:42 GÜNCELLEME 11.05.2021 10:48
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Fetih Hareketi dışında Gazze'deki silahlı kanada sahip direniş gruplarını çatısı altında barındıran Ortak Operasyon Odasından yapılan açıklamada, Kudüs Kılıcı savaşı çerçevesinde, işgal güçlerine ait Gazze'nin kuzeyindeki bir askeri zırhlı aracın vurulduğu ve Kudüs'e roket saldırısı düzenlendiği kaydedildi.
 

İsrail'den Gazze'de katliam hazırlığı: 'Güçlü şekilde karşılık vereceğiz'


Tel Aviv çevresine ve işgal edilmiş topraklar üzerindeki düşman mevzilerine yoğun roket atışı yapıldığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Düşmanı, mukaddesatımıza ve halkımızın evlatlarına saldırıya ısrar etmemesi konusunda daha önce uyarmıştık. Ancak, ne caydıranı ne de vicdanı olan zulmünde devam etti. Bundan dolayı, hesabının faturasını ödeme vakti geldi. Tüm gücümüzü, halkımızın evlatlarını her yerde himaye etmek için üst üste koyduk ve getirisi ne olursa olsun onlardan hiçbir zaman yüzümüzü çevirmeyeceğiz. Her nerede olurlarsa olsunlar, bizim silahımız tüm halkımızın silahıdır"

120 Kilometre menzilli roketler

Hamas Hareketi'nin silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, pazartesi akşamı Kudüs'e yönelik düzenlenen saldırının A120 model roketleriyle gerçekleştirildiğini açıkladı.

Öte yandan El-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Beytül Makdis'teki murabıtlara Mecid-i Aksa'nın içinde güvende ve rahat olmalarını söylüyoruz bilsinler ki arkalarında teyakkuz durumunda tetiğe basan bir direniş var" ifadelerini kullandı.

Kudüs ve Gazze'deki olaylar

İşgal altındaki Doğu Kudüs, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinlilere zorunlu göç tehdidi nedeniyle gergin günlere sahne oluyor. İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki saldırıları da kutsal kentteki gerilimi tırmandırıyor.

İsrail polisi, 7 Mayıs'ta yatsı namazı sırasında Mescid-i Aksa'yı basarak cemaate plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etmişti. Bölgede tansiyonu artıran saldırıda 205 Filistinli yaralanmıştı.

İsrail polisi, dün sabah da fanatik Yahudilerin baskınını önlemek için Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırmış, olayda 331 kişi yaralanmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırısında 9'u çocuk 20 Filistinlinin şehit olduğunu, yaralı sayısının da 95'e yükseldiğini duyurmuştu.

YORUMLAR 64
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    çakma müslüman gerçekte hizbüşşeytan sessiz - iran ın abd israil ile yaptığı anlaşmaya göre müslümanların katline seyirci kalıyorlar
    Cevapla
  • msf 2 yıl önce Şikayet Et
    Muslumanlar uyusmayi birakip yoneticilerini harekete davet etmeli degirmen tasi gibi ayni yerinde donmeyi birakmalidir allahin laneti israil ve yandaslarinin ustune olsun
    Cevapla
  • Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Derhal demir kubbeye karşı Koral sinyal karıştırıcılarımızı ve sihalarımızı bölgeye göndermeliyiz. Onlarda Filistinliler kadar kayıp vermedikçe akılları başına gelmez. Roketle olacak iş değil
    Cevapla
  • Kürşad Tigin 2 yıl önce Şikayet Et
    İslam işbirliği teşkilatı derhal toplanmalı Kudüs'e barış gücü gönderme kararı almalı aynı Kıbrıs'ta Türk Rum arasida İngilizlerin yeşil hattı gibi saf tutmalıyız Kudüs'de ozman israilin eli kolu bağlı olacaktır.
    Cevapla
  • Nuri 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahtan değilde israyilden korkan arap krallarından jiç bir şey olmaz zaten küdüsü satmışlar bunlar mekkeyide satar kendi saıtanatları için kardeşim
    Cevapla
  • emrew 2 yıl önce Şikayet Et
    daha etkili füzeler gönderilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!