Avrupa Konseyi'nden Yunanistan'a çağrı: Göçmenleri geri itmeyi durdur

Avrupa Konseyi, sınırlarına gelen göçmenleri geri iten Yunanistan'ı bu uygulamayı son vermeye çağırdı.

Avrupa Konseyi'nden Yunanistan'a çağrı: Göçmenleri geri itmeyi durdur
Avrupa Konseyi'nden Yunanistan'a çağrı: Göçmenleri geri itmeyi durdur
GİRİŞ 12.05.2021 16:27 GÜNCELLEME 12.05.2021 16:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatovic, Yunan bakanlara konuya ilişkin gönderdiği mektupta, 2017 yılından bu yana Yunanistan'ın göçmenleri Türkiye'ye geri ittiğine veya denizde bıraktığına dair "sayısız inandırıcı iddia" bulunduğunu ancak Yunanistan'ın bunları basitçe reddettiğini belirtti.

AVRUPA KONSEYİ'NDEN GÖÇMEN AÇIKLAMASI

Mijatovic, Yunan makamlarına bu uygulama son vermeleri ve kötü muamele iddialarına karşı bağımsız ve etkili soruşturma başlatmaları çağrısında bulundu.

Mijatovic ayrıca, (göçmenlerin bulunduğu) Yunanistan'ın aşırı kalabalık ada kamplarında yaşam koşullarının "standartların altında" olduğuna dikkat çekti. 

Sakız Adası'nda, akciğer hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden 28 yaşındaki bir Somalilinin vücudunda fare ısırıkları bulunduğuna dair iddiayı gündeme getiren Mijatovic, bunun yıllardır Yunan adalarında yaşayan insanların korkunç şartlarının bir örneği olduğunu belirtti.

YUNANİSTAN İNKAR EDİYOR

Uluslararası insan hakları örgütleri, uluslararası medya ve sığınmacılara yardım amaçlı sivil toplum örgütleri, Yunanistan'ın Ege'deki sığınmacıları açık denizde geri ittiği, ABSınır Koruma Ajansının (Frontex) da bu geri itmelere fiili destek sağladığı yönünde çok sayıda rapor ve haber yayımlıyor, Yunan yetkililer ise "geri itme" vakalarını ispatlayan tüm tanık ve görüntü kayıtlarına rağmen bu olayları inkar etmeyi sürdürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • KaleliER 2 yıl önce Şikayet Et
    Şaka yapıyorlardır ..
    Cevapla
  • petrolcü 2 yıl önce Şikayet Et
    şu iğrenç teklife bak. neredeyse lütfen diyecek. lütfen, mültecileri geri itmeyin diyecek ab denen iki yüzlü. Allah, sizlerede o mültecileri yaşadığı durumu yaşatsın, inşaallah ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı