24 saatte, 700'ü çocuk 5 bin göçmen İspanya'ya geçti!

Son 24 saat içinde yaklaşık 5 bin Faslı düzensiz göçmenin İspanya'ya bağlı Ceuta kentine geçtiği bildirildi.

24 saatte, 700'ü çocuk 5 bin göçmen İspanya'ya geçti!
24 saatte, 700'ü çocuk 5 bin göçmen İspanya'ya geçti!
GİRİŞ 18.05.2021 06:16 GÜNCELLEME 18.05.2021 08:20
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İspanyol basınında yer alan haberlerde, aralarında geniş ailelerin ve 700 kadar çocuğun da olduğu yaklaşık 5 bin Faslı düzensiz göçmenin, 17 Mayıs'ta gece yarısı saat 02.00'den itibaren yüzerek, bazılarının ise Tarajal dalgakıranının olduğu yerden yürüyerek Ceuta tarafına geçmeye başladığı, 1 kişinin boğularak hayatını kaybettiği duyuruldu.

Mehmetçik göçmenleri ölümden kurtardı

BARINMA MERKEZLERİNDE YER KALMADI

Fas güvenlik görevlilerinin düzensiz göçmenlerin geçişini önlemek için hiçbir şey yapmadığı iddia edilen haberlerde, sadece bir gün içinde yaşanan düzensiz göçmen akını sonrasında Ceuta'daki göçmen barınma merkezlerinde yer kalmadığı bilgisi paylaşıldı.

Avrupa Konseyi'nden Yunanistan'a çağrı!

Ceuta yerel yönetimi kaynakları, Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında bazı düzensiz göçmenlerin sanayi sitesindeki depolarda tutulduklarını bildirdi.

"FAS'A GERİ GÖNDERİLECEKLER"

Diğer yandan İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya, Ceuta sınırında güvenliği sağlama ve mevcut protokol kapsamında yasa dışı giriş yapan göçmenlerin Fas'a geri gönderilmeleri hususunda gerekli önlemleri aldıklarını açıkladı.

İspanyol basınında yer alan, "Düzensiz göçmen akınının, Fas'ın diplomatik yollardan İspanya'ya baskı yapmaya çalışmasından kaynaklandığına" ilişkin iddialara, "Bunun hiçbir kanıtı yok." şeklinde cevap veren Laya, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu olaya, iki ülke arasındaki mevcut anlaşmazlıklar neden olamaz. Bir insanlık eylemine tepki olarak gençlerin ve çocukların hayatlarının gönüllü olarak tehlikeye atılabileceğini düşünmüyorum. Fas ile iyi komşuluk ilişkilerinin sürdürülmesi için göç sorununa karşı iş birliği temeldir."

DİPLOMATİK KRİZ

Batı Sahra meselesinden dolayı son dönemlerde ciddi gerginliklerin ortaya çıktığı İspanya-Fas ilişkileri, İspanya'daki sol koalisyon hükümetinin 22 Nisan tarihinde Polisario Cephesi Genel Sekreteri İbrahim Gali'yi, yakalandığı Kovid-19 hastalığından dolayı tedavi görmesi için gizlice ülkeye getirip Logrono kentindeki bir hastaneye kaldırmasıyla diplomatik krize dönüşmüştü.

Bu yıl içerisinde Fas'tan Ceuta'ya yüzerek son göçmen akını 25-26 Nisan tarihlerinde olmuş, 40'ı çocuk 149 Faslı düzensiz göçmen Ceuta'ya geçmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Yakub 2 yıl önce Şikayet Et
    Ceuta, Melilla, Sahara, Cebeli Tarık Fas Devletine aittir. Her Müslüman ülkesinin başına bir bela sarmış ispanya Ingiltere Fransa Amerika'nın canı cehenneme. Elbet Ümmeti Muhammed sav dirilecek. O zaman görürüz zalimlerin sonu nasıl feci olduğunu. Fas ticaret ilede kıskaç altında. Allah'ımız cc Ümmeti Muhammede sav güç kuvvet versin inşaAllah.
    Cevapla
  • Zeki 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada yasamak biz müslümanlarin hakki. Hem kafirler islami görmezse nasil müslüman olucaklar?
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Çoğunun hedefi Almanya. Alman devleti de uçaklara doldurup doldurup geri gönderir. Afgan’lara da aynısını yapıyorlar.
    Cevapla
  • vay be arkadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    avrupa amerika ülkeleri işgal ediyor halkda gzel bir tatkikle o ülkelere gidip orda tavşan gibi çoğalıyor ve her bir avrupalıyı doğurttuğunda yeni bir nesil genetiksel farklıllaştırılmış islama yakın nesil doğacak ve sonuç avrupa sömürem ülke elime geçirim derken pıtırıcık pıtırcık içden fethedilecek güzel görünmeyen savaş diye ben buna derim ..
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir şeyin olacağını mı sanıyorsun ? Eğer böyle bir şeyin olma ihtimali yükselirse bak sen o zaman gör Avrupalı devletleri. Hepsini öldüremezler ama uçaklara doldurup doldurup geldikleri ülkelere geri gönderirler. Almanya yapıyor mesela bunu. Afganları uçaklara doldurup geri gönderiyor
    Cevapla
  • savas 2 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca afrikalıların kanını emdiniz sömürdünüz. Artık eldeettiğiniz kazanclar fazla değil 50 yıl sonra o kara kıtanın evlatlarına kalacak. Sizler it gibisoyunuz tükenirken o insanlar nufusunu artıracak ve tün avrupaya islamı yayacak. 50 yıl sonra adı kalabilir ama yönetimi müslüman olan avrupa devletleri ortaya cıkacak.
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir şey olmaz Memo’nun dediği gibi orada bir düzen, bir akıl var Avrupa’yı şekillendiren.
    Cevapla
  • Memo 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayal görme, batıda derin devletler var ve demokrasiyle iktidar verilmiyor. Önceden çözerler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı