Lid kentinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Filistinli şehidin cenazesinde çıkan olaylar nedeniyle karışan Lid kentinde gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi

GİRİŞ 12.05.2021 18:27 GÜNCELLEME 13.05.2021 00:51
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

AA muhabirine konuşan İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld, sokağa çıkma yasanın yerel saat ile 21.00 ila 04.00 arasında geçerli olacağını söyledi.

Uygulamanın kaç gün süreceğinin henüz belli olmadığını belirten Rosenfeld, buna “sahadaki duruma bakarak” daha sonra karar vereceklerini söyledi.

- LiD KENTİNDE OLAĞANÜSTÜ HAL İLANI

Lid'de bir Yahudi yerleşimci tarafından şehit edilen İsrail vatandaşı Filistinli Musa Hassune için dün cenaze töreni düzenlenmişti.

Tören sırasında çevrede bulunan bazı Yahudilerin İsrail bayrağı sallaması üzerine Filistinliler ile İsrailliler arasında gerginlik yaşanmıştı. İsrail güçleri ise Filistinlilere müdahale ederek bazı kişileri gözaltına almıştı. Filistinliler ise polise taş ile şişe atarak karşılık vermiş ve olaylarda Filistinliler ile bazı polisler yaralanmıştı.

İsrail güçlerine ait bir polis aracının da yakıldığı olayların kontrolden çıkması üzerine şehirde olağanüstü hal ilan edilmişti.

İşgal altındaki Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa'da yaşananların ardından İsrail vatandaşı Filistinlilerin yaşadığı birçok kent ve beldede Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya destek gösterileri düzenlenmiş, gösterilere katılan çok sayıda Filistinli de İsrail polisi tarafından gözaltına alınmıştı.

İİT, Türkiye'nin girişimiyle Cidde'de toplandı

Uzmanlar Haber7'ye değerlendirdi: TSK Filistin'e gidebilir mi?

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • pütürgeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Lid'de bir Yahudi yerleşimci tarafından şehit edilen İsrail vatandaşı Filistinli Musa Hassune için dün cenaze töreni düzenlenmişti.
    Cevapla
  • kısas 2 yıl önce Şikayet Et
    karşılığında siz de bir yahudiyi öldürün. karşılıksız bırakmayın.
    Cevapla
  • HANİFİ ÇİFÇİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Senin Kökünü Kazımayı Türk Milletine Nasip Etsin Amin
    Cevapla
  • birecikli 2 yıl önce Şikayet Et
    israil vatandaşı filistinli..
    Cevapla
  • Garibanın Teki - 5 2 yıl önce Şikayet Et
    1. Si bu meselenin arkasında kesinlikle AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ var. İster inanın ister inanmayın. 2. Si Amerikanın amacı ortadoğuya atom bombası atmak. Evet 1900 lerde kargaşa bitmeyince bütün dünyaya şu şu kıtada ki bu savaşı durduramıyoruz onları defalarca uyardık diye bahane uydurarak atom bombası attığı gibi Yani amaç ortadoğuyu ele geçirmek. Yahudiler dahil bu oyuna düşen ve kinlenerek israile saldıran tüm müslümanları öldürmek.
    Cevapla
  • Ergün 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben herzaman derim atom bombası ve nükleer üretilmesi şart....
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    katıl sen ıstemedımmı fılıstıne toplu ıgne gırmıyor harıtaya baktıgında fılıstın denen yer kalmamıs ben cocuklugumdan berı dınlerım her seferınde patırtı koparttıkca hem toprak gıdıyor hemde masumlar can verıyor her zaman ıran ısraıle calısmıstır maksat kavga olsun bız yer tutalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı