İsrail'den Gazze'nin güneyine hava saldırısı

Son Dakika Haberi; İsrail savaş uçakları, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güney kesimlerindeki farklı yerlere biz dizi hava saldırısı gerçekleştirdi.

İsrail'den Gazze'nin güneyine hava saldırısı
İsrail'den Gazze'nin güneyine hava saldırısı
GİRİŞ 13.05.2021 22:01 GÜNCELLEME 13.05.2021 22:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Savaş uçaklarının Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentindeki tarım arazilerine ve farklı yerlere düzenlediği hava saldırısı sonucu hedef alınan yerlerin yakınındaki evlerde büyük hasar meydana geldi.

Olay yerlerine ambulans ve sivil savunma ekipleri sevk edilirken, saldırıda ölen ve yaralanan olup olmadığı konusu henüz bilinmiyor.

Gazze'de şehit sayısı 87'ye yükseldi

Öte yandan İsrail ordusu, yaptığı yazılı açıklamada, savaş uçaklarının, Hamas'a ait füzelerin üretildiği merkezi bir sahaya ve yine Hamas'ın deniz kuvvetlerine ait füzelerin üretildiği askeri bir sahaya hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.

Hedef alınan iki yerin Gazze'nin orta kesiminde yer aldığı belirtilen açıklamada ayrıca silah üretiminin yapıldığı farklı yerlere de hava saldırıları düzenlendiği ifade edildi.

- KUDÜS VE GAZZE'DEKİ OLAYLAR

İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Şeyh Cerrah Mahallesi ve Mescid-i Aksa’da Ramazan ayının başından itibaren devam eden gerginlik 7 Mayıs'ta İsrail polisinin Filistinlilere plastik mermi ve ses bombaları ile müdahale etmesiyle tırmanmaya başladı.

İsrail polisinin Doğu Kudüs’ün farklı bölgelerinde Filistinlilere yönelik müdahalelerinin şiddeti artması üzerine Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanıdı.

İsrail polisinin Filistinlilere saldırılarını durdurmaması üzerine Filistinli direniş grupları, İsrail'i şu ana kadar 1000'den fazla roketle hedef aldı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirdi. İsrail’in Gazze’de 500’ün üzerinde hedefi vurduğu 150 hava saldırısında şimdiye kadar 18'i çocuk 87 Filistinli şehit oldu, 530 kişi yaralandı.

Ayrıca İsrail, Filistin ve İsrail toprakları içinde yüzlerce Filistinliyi de gözaltına aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Gamlı Baykuşi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu uçaklar son model olan ve bize vermedikleri F35 ler olmalı? Yeni uçakları ve mühimmatları beraberce deniyorlar herhalde. Bu uçakların ve pilotların kaç tanesi amariklı acaba?
    Cevapla
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Hem evleri işgal edecekler , hem sokak ortasında istediklerini öldürecekler , hem itiraz edenlere bomba yağdıracaklar. İnsanlığın öldüğü yer Kudüs ve bütün dünya sessizce seyrediyor. DEAŞ bir hollywood videosu çekseydi hepsi ayağa kalkmıştı.
    Cevapla
  • Gölge 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim o uçakları ve bombaları yahudilerin başına düşür inşaallah
    Cevapla
  • uçakları vurun 2 yıl önce Şikayet Et
    aynı suriyeye döndü bu iş. elinde uçak olan olmayanı bombalıyor. efelik yapanlar filistine hava savunma sistemi vermek yerine sadece konuşup duruyorlar. bm israil uçaklarını vurmalı. abd bm den atılmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık