Netanyahu'dan gerilimi tırmandıracak açıklama

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 'daha bitmedi' diyerek abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürdüreceklerini belirtti.

GİRİŞ 14.05.2021 22:18 GÜNCELLEME 15.05.2021 00:40
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Koltuğunu kaybetmemek için bölgeyi ateşe attığı belirtilen Netanyahu, yayınladığı görüntülü mesajda, gerilimi tırmandıracak açıklamalarda bulundu.

Filistinli direniş örgütü Hamas’ın üst düzey isimlerine her yerde ulaşabileceklerini savunan Netanyahu, "Henüz bitmedi. Şehirlerimizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini yeniden sağlamak için her şeyi yapacağız." ifadesini kullandı.

El Aksa Tugayları silahlanarak Batı Şeria sokaklarına indi.

KASSAM TUGAYLARI BATI ŞERIA HALKINA İSRAİL'E KARŞI AYAKLANMA ÇAĞRISI YAPTI

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, işgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilere İsrail'e karşı ayaklanma çağrısında bulundu.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, yaptığı kısa yazılı açıklamada, Batı Şeria'daki Filistinlilerin İsrail'e karşı direnişinden övgüyle söz etti.

Ebu Ubeyde, açıklamasında, "Ey Batı Şeria'nın kahraman ve özgür insanları, bilekleriniz bükülmesin, devriminize selam olsun, işgalcilerin ayaklarının altındaki toprağı ateşe verin." ifadelerini kullandı.

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan tarihi İsrail mesajı! 'Biz hazırız' deyip ekledi: Derhal...

- KUDÜS VE GAZZE'DEKİ OLAYLAR

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Mescid-i Aksa’da “Erdoğan” sloganları yükseldi

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirmişti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 10 Mayıs'tan bu yana 31'i çocuk 122 Filistinli şehit oldu, yaralı sayısı 900'e ulaştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 102
  • Aydost 2 yıl önce Şikayet Et
    Bekle Natanàhu şeytanl,kaçma.ALLAH nasip ederse yaklnda kudüsteyiz,sakln kaćma şeytan soyu.
    Cevapla
  • Tansu 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz ne ABD yiz ne de karşımıza dünya devketlerini alacak iç siyasi bütünlüğe sahibiz, terörist guruplar suyun bulanmasını bekliyor. Baydın muhalif siyasi ve terör gücü Türkiye aleyhine harekete geçirmek için fırsat beklerken israille nasıl savaş dersiniz mangalda kül bırakamazsınız. Zamanı gelince oda olur inşallah
    Cevapla
  • Izmirli 35 2 yıl önce Şikayet Et
    Geberir gidersinde senin ülken ve diğer ülkelerde nefes alırlar amerika bile deni kurturamaz
    Cevapla
  • ademoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    aydınlık anı karanlığın son anıdır.kendi sonlarını hazırlayan israil inşallah bu saldırıyla tarihe gömülür.müslüman liderlerde korkaklığını bırakıp Allaha hesap verme şuuruyla ses çıkarıp sahip çıksalar bu iş hemen biter.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Kassam Tugayları varıyla yoğuyla savaşırken Solcu El-Fetih ellerindeki silahlara rağmen sadece poz veriyor. Arafatın çakalları uzun yıllardan beridir İsraille işbirliği içinde Hamas'ı çökertmeye çalışıyorlardı. Artık zerre kadar itibarları kalmayınca göz boyamak için poz veriyorlar. Hamas Gazze'den vuruyor, El-Fetih de Batı Şeria'dan vurmak için ne bekliyor? Sahtekar solcular.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!