ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Greenfield'den iki yüzlü Filistin açıklaması

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield İsrail-Filistin gerilimi hakkında 'Barış için bizden daha fazla gayret gösteren ülke yoktur' dedi.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Greenfield'den iki yüzlü Filistin açıklaması
ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Greenfield'den iki yüzlü Filistin açıklaması
GİRİŞ 20.05.2021 20:20 GÜNCELLEME 20.05.2021 20:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsrail ve Filistin arasında yaşanan krizi görüşmek üzere toplanan BM Genel Kurulu'na hitap eden Linda Thomas Greenfield, ABD'nin en üst düzeyde 60'tan fazla diplomatik toplantı yaptığını, ABD Başkanı Joe Biden'ın ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile en az 5 telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi.

İlerleyen saatlerde ve günlerde gerginliğin ciddi bir şekilde azalmasını beklediklerini belirten Greenfield, İsrail'in Filistinli sivillere yönelik saldırıları karşısında ABD'nin sessiz kaldığı eleştirilerine de yanıt verdi. Greenfield, ''Sessiz kalmadık, hatta barış için bizden daha fazla gayret gösteren, ivedilikle çalışan başka ülke olduğuna inanmıyorum.'' dedi.

ABD'nin taraflara uluslara hukuka saygı duyması ve sivilleri koruması çağrısı yaptığını söyleyen Greenfield, Hamas'ın ve diğer ''terörist grupların'' roket saldırılarını kınamaya devam edeceklerini söyledi. Barış için somut adımlar atılmasına odaklanılması gerektiğini belirten Greenfield, ''İsrailliler ve Filistinliler güven içinde yaşamayı hak ediyor, eşit özgürlükler, refah ve demokrasinin keyfini çıkarabilmeliler.'' ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    pekı karektersizler,Hamasın füzelerıni kınıyorsunda.İsraılın bombalarını vede füzelerını savaş uçaklarını neden kınamıyorsun..pekı savaş eşitmi yapılıyor..Hayır eşıt değil..pekı 1947 den bu yana Fılıstının yüzde 90 topraklarını alan İsraılı kınadınızmı..işgalçi dedınızmı..Siyonızmin uşaklarısınız..
    Cevapla
  • Samimiyet 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazık ki ne yazık.Eşit özğürünler diyorsun...........dediğiniz hiçbirşeye artık insanlar inanmıyor.Zira yalan söylüyorsunuz.İnandırıcı değilsiniz.İkiyüzlü değilsiniz.Ama yamuk şunu yamuk.Senin ataların neler çekti o memlekette.Sana da çoooooooook yazık.
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    buyurun bide beyaz tenli olsaydi acaba nasil aciklamar yapardi zaten yasdigi ve vekilligini yaptigi ABD de siyahiler enson sinif insan olarak görünüyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!