İsrail'in iki kardeşini şehit ettiği Al Samak: Hissettiğim acı tarif edilemez

Şili'de yaşayan ve İsrail'in saldırılarında biri 14 diğeri 12 yaşında iki kardeşini kaybeden Jawad Al Samak yaşadıklarını anlattı.

GİRİŞ 23.05.2021 00:53 GÜNCELLEME 23.05.2021 00:53

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan 28 yaşındaki Al Samak, Şili'ye 2 yıl önce gittiğini belirterek "Gazze'den çok fazla acıyla ayrıldım. 31 Mart 2017'de, birçok Filistinli, Toprak Günü'nü anmak için sınıra gitmiştik. Orada sağ bacağıma bir kurşun isabet etti. Bacağımın kesilmemesi için beni önce hastaneye Kahire'ye ardından da Ürdün'e gönderdiler. Sonra Şili vizesi çıkarmayı başardım ve tedavimi tamamlamaya buraya geldim. Çok şükür, bacağım biraz ağrısa da şimdi yürüyebiliyorum." diye konuştu.

Al Samak, İsrail saldırılarında ailesinden birçok kişiyi kaybettiğini belirterek "2008'de 14 yaşında bir kardeşimi kaybettim. Bir keskin nişancı, kalbine ateş etti. İkinci İntifada'dan sonra ben de 45 gün komada kaldım, haber vermeksizin evimize saldırdılar. 2017'de sağ bacağıma ateş ettiler. Ben hep ‘Elhamdülillah’, eğer ülkem daha fazlasını isterse mücadele etmeye devam edeceğim diyorum." ifadelerini kullandı.

"KARDEŞİMİN ÖLDÜĞÜNÜ ÖĞRENDİĞİMDE HİSSETTİĞİM ACI TARİF EDİLEMEZ"

İsrail'in 10 Mayıs'ta başlayan saldırılarında ailesinin kaldığı apartmanın vurulduğunu belirten Al Samak, şunları söyledi:

"16 Mayıs’ta evimizi kaybettik, 12 yaşındaki kardeşim Karam şehit oldu. Ailem, 6 katlı bir binanın altında kaldı. Kız kardeşim enkaz altından 18 saat sonra kurtarıldı, şokta ve kimseyi tanımıyor. 2 kardeşim de yaralandı, hastanedeler. Evimize hiçbir haber vermeden saldırdılar ve binada aralarında benim akrabalarımın da bulunduğu 36 kişi hayatını kaybetti. 16 çocuk 20 kadın. 8 kuzenim burada şehit oldu. Benim ailem, hayat hakkı için en çok can vermiş ailelerden biridir. İsrail’in söylediği büyük yalanı anlamıyorum, sadece Hamas mevkilerine saldırdıklarını söylüyorlar ama benim ailemin bununla hiçbir ilgisi yok, onlar siviller. Ailem şu anda Tal Al-Hawa bölgesinde UNICEF'e ait bir okulda yaşıyor. Onlarla en son bu sabah konuştum ve maalesef, bir akrabamın 10 yaşında bir kız çocuğunun bombalı saldırıda aldığı yara nedeniyle bacağını kestiğini söylediler bana."

Al Samak, İsrail saldırılarında iki kardeşini kaybetmesine ilişkin, "Muhammed'in ölüm haberini televizyondan öğrenmiştim. Kardeşimin öldüğünü öğrendiğimde hissettiğim acı tarif edilemez. Bir kardeşi kaybetmek, kalbinin bir yanını kaybetmek gibi. Maalesef demeyeceğim çünkü bir şehit ağabeyi olmaktan onur duyuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

İnternet ve elektrik kesintileri nedeniyle ailesiyle sürekli irtibat kuramayan Al Samak, Gazze'deki durumun zorluğuna işaret ederek "Ne yazık ki bu çok acı çünkü ne zaman seni arayıp ailenden birinin öldüğünü haber verecekleri korkusuyla yaşamak zor." dedi.

"KANIMLA FİLİSTİN HARİTASINI ÇİZENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİM"

Al Samak, hayallerine ilişkin, "Benim temennim, ülkemde tekrar barışa kavuşmak. İsraillilerin topraklarımdan çıkmasını istiyorum çünkü artık yeter. Çocukları öldürmeyi bıraksınlar, artık saldırmayı bıraksınlar. Maalesef çıkan her savaşta ben kardeşlerimi veriyorum." dedi.

Ülkesi için mücadelesinin zafere kadar süreceğini söyleyen Al Samak, "Ama döneceğiz, eğer birimizi öldürürlerse evleneceğiz, daha fazla çocuk sahibi olacağız ve bizim çocuklarımız ülkesi için mücadele etmeye devam edecek. Şahsen eğer ülkem benim vücudumu, bacağımı, kafamı isterse, eğer komaya da girmem gerekiyorsa gireceğim. Kanımla Filistin haritasını çizene kadar mücadele edeceğim. Allah yolunda Filistin sayesinde daha fazlasını vermeye de hazırım." diye konuştu.

"Konuşma imkanın olsaydı, anne ve babana ne söylemek isterdin" sorusuna Jawad, "Onlara, 'Sabredin, Allah bize yeter ne güzel vekildir. Sabretmeye devam edin çünkü Allah’ın cennetinde sabretmeyi bilene bir kapı vardır. Eğer ülkemiz kardeşlerimizden çocuklarımızdan fazlasını isterse ona daha fazlasını vereceğiz. Çünkü biz hakkımız için mücadele ediyoruz.' demek isterdim." cevabını verdi.

"FİLİSTİNLİLERE OLANLARI KİMSE KONUŞMUYOR"

ABD’nin, Filistin davasını desteklediği iddiasını "büyük bir yalan" olarak değerlendiren Al Samak, ABD’nin, İsrail’e silahlanması için yaptığı maddi yardımları anımsattı.

Al Samak, saldırılarda şehit olan Filistinli çocukları hatırlatarak "Bütün dünya Holokost yüzünden ağlıyordu; Yahudilere olanlar yüzünden ama Filistinlilere olanları kimse konuşmuyor, aynı şekilde çocuklar ölüyor, evleri üzerlerine yıkılıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Şili'deki yetkililere teşekkür eden Al Samak, burada çok büyük bir Filistin toplumunun bulunduğunu belirterek İsrail saldırılarına karşı birçok gösteri yaptıklarını söyledi.

"ERDOĞAN’A FİLİSTİN DAVASINA OLAN DESTEĞİ İÇİN BÜYÜK BİR SELAM GÖNDERİYORUM"

Al Samak, Filistin davasını destekleyenlere minnetlerini dile getirerek "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Filistin davasına olan desteği için büyük bir selam gönderiyorum. Bu 10 gün içinde Filistin davasını destekleyen Türk ve Müslümanlara selam gönderiyorum. 'Teşekkür ederim' demekten başka kelime bulamıyorum. Gönülden teşekkürler."

Sosyal medya üzerinden yapılan desteğin önemini vurgulayan Al Samak, "Yapabildiğiniz şekilde, sosyal medyada bir etiket, bir fotoğraf, bir video ile Filistin davasını destekleyin lütfen, sizi dinleyen ailelerimizin moralini yükseltirsiniz." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar