Ateşkes sonrası Netanyahu'dan Gazze tehdidi

İsrail ile Filistin arasındaki ateşkesin ardından açıklama yapan Netanyahu, "Gazze'den yeni roket saldırısı yapılırsa, güçlü şekilde yanıt vereceğiz" dedi.

GİRİŞ 21.05.2021 16:50 GÜNCELLEME 22.05.2021 19:43
Bu Habere 191 Yorum Yapılmış
  • İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ateşkes sonrası yaptığı ilk açıklamada, olası saldırıda tekrar Gazze'yi vuracaklarını söyledi.
  • Netanyahu'nun bu açıklamayı yaptığı sırada, İsrail polisi Mescid-i Aksa'da Filistinlilere saldırdı, 20 kişi yaralandı.
  • Türkiye Dışişleri Bakanlığı, işgalcilerin Aksa'ya saldırılarına tepki gösterdi.
  • Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığı, 11 gün süren Gazze saldırılarında şehit düşen Filistinli sayısının arttığını duyurdu.
  • Hamas lideri Heniyye ise, "Direniş geri çekilmeyecek, bir an bile durmayacak ve Kudüs'e doğru yoluna devam edecek" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'nin sıkıştırması ve Mısır'ın arabuluculuğunda Gazze'deki Hamas ile 21 Mayıs gece 02:00'de başlayan ateşkes sonrası ilk açıklamayı yaptı.

Yaptığı açıklamada kendilerinin "meşru müdafaa" haklarına destek veren ülkelere teşekkür eden İsrail Başbakanı, kendilerine destek vermeyen ülkeler de olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden'a da teşekkür eden Netanyahu, "Kendisine amacımıza ulaşınca operasyonu sonlandıracağız dedim" dedi.

"İsrail'in Gazze'ye yönelik son operasyonu Hamas'a ağır zarar verdirmekte başarıya ulaşmıştır" diyen İsrail Başbakanı, "Cesur ve yeni şeyler yaptığımızı söyleyebilirim; karadan işgal yapmak gerekli olsaydı, bunu yapardık, ama hedefe daha güvenli yollarla ulaşabileceğimizi düşündüm. Operasyon, Hamas'a ağır zarar vermekte başarıya ulaştı. Gazze'den yeni roket saldırısı yapılırsa, güçlü şekilde yanıt vereceğiz" ifadelerini kullandı.

AKSA'YA YENİ SALDIRI

Binlerce Filistinli cuma namazının ardından Mescid-i Aksa'da İsrail'in geri adım atarak, Hamas ile ateşkese varmasını kutladı. Filistin bayrakları açan kalabalık sık sık tekbir getirdi. Filistinliler daha sonra Mescid-i Aksa'dan Eski Şehir bölgesine doğru yürüyüşe geçmek istedi. İsrail polisi, ses bombası ve plastik mermiyle Filistinlilere saldırarak grubu dağıtmaya çalıştı. Saldırı nedeniyle 20 Müslüman yaralandı.

Fransız haber ajansı AFP'nin İsrail saldırılarını "clashes (çatışma)" şeklinde servis etmesi tepki çekti.

TÜRKİYE'DEN AKSA SALDIRISINA TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Gazze'de ateşkes, Kudüs'te saldırı! İsrail'in samimiyetsiz, iki yüzlü tutumu devam ediyor. İnanç ve ibadet özgürlüğünü kısıtlayan bu mezalimin artık son bulması şart!" dedi.

ŞEHİT SAYISI YİNE ARTTI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in bölgeye düzenlediği 11 günlük saldırılarda yaşanan can kayıplarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Gazze'de İsrail saldırıları nedeniyle yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısının 243'e yükseldiği belirtildi. Hayatını kaybedenlerden 66'sının çocuk, 39'unun kadın olduğu, yaralı sayısının da 1910'a ulaştığı ifade edildi.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

Hamas lideri Heniyye: "Direniş geri çekilmeyecek, bir an bile durmayacak ve Kudüs'e doğru yoluna devam edecek."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 191
  • İsmail* 2 yıl önce Şikayet Et
    Siyonist israil ürünlerini almamak gerekir.yalnız bu konuda tam bilinclenmek gerekir hangi ürünler net anlaşılmalı çocuk katiline destek veren firma patronları kimler?Belli başlı 5 -10 tanesi biliyoz diğer yardakçıları kim bilimiyoz? Yerli ürünlerimize Tam destek verme zamanı masum filistin meselesi vesilesiyle milli şuur canlandırılmalı.
    Cevapla
  • Kaan 2 yıl önce Şikayet Et
    Filistin mi kaldı. Bekleyekte nereye kadar.
    Cevapla
  • Söz Milletindir 2 yıl önce Şikayet Et
    Küreciği halen kapatmadık vebal sırtımızda
    Cevapla
  • sonuçvermez 2 yıl önce Şikayet Et
    ateşkesimi var.israile fırsat vermeden lübnam ile anlaşıp lübnandaki dirennişe iha siha ve. ne gerekiyorsa göndemeliydik. anca sözde. kınama. onlar açık açık pyd yi destrklemiyormu etrafımızıı çevirmedilermi?nerde öso ordumuz? sende etrafını çevir. mescidi aksa yıkılıncamı dünya 5 ten büyük olacak reis?
    Cevapla
  • A.MERT 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu israil.kabemizede saldırsa müslüman ülkeler izleyecek .ben bunu anladım sadece konuşma var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi