Ermenistan'ın ilk Cumhurbaşkanından dikkat çeken Türkiye açıklaması

Ermenistan'ın ilk Cumhurbaşkanı Levon Ter Petrosyan, İkinci Dağlık Karabağ Savaşı'ndan sonra Türkiye ve Azerbaycan'a yönelik tehdit dilini sürdüren Ermeni siyasetçileri eleştirdi.

Ermenistan'ın ilk Cumhurbaşkanından dikkat çeken Türkiye açıklaması
Ermenistan'ın ilk Cumhurbaşkanından dikkat çeken Türkiye açıklaması
GİRİŞ 24.05.2021 16:24 GÜNCELLEME 24.05.2021 16:25
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Azerbaycan, işgal altındaki Dağlık Karabağ topraklarını 44 gün içinde Ermenistan'dan geri alarak tarihi bir zafere imza atmıştı.

Ermenistan ordusunun uğradığı hezimet sonrası ülke siyaseti çalkantılı bir dönem yaşıyor.

Krizin içindeki Ermenistan'da siyasetçiler, gerçekliği kabul etmeyerek Türkiye ve Azerbaycan'a yönelik tehdit dilini sürdürüyor.

Ermenistan'ın ilk Cumhurbaşkanı olan Levon Ter Petrosyan, Azerbaycan ve Türkiye'ye yönelik bu dili sürdüren Ermeni siyasetçileri eleştirdi.

Ermeni hükümetinin, siyasetçilerin ve diasporanın yenilgiden sonuç çıkarmadığını belirten Petrosyan, şunları söyledi:

"Savaş sonrası söylemler, yine dış dünyadan boş ve anlamsız beklentiler üzerine. Türkiye ve Azerbaycan'a yönelik tehditler içeriyor. Seçim süresince bu eğilim daha da yoğunlaşacaktır. Bu Ermeni halkının yeniden yenilgi ve üzüntüye düşmesi anlamına geliyor. Demek ki Ermeni halkı yeniden kayıplar ve hayal kırıklığına uğrayacak."

YORUMLAR 10
  • Okur32 2 yıl önce Şikayet Et
    O bile gerçeği görüyor ve Türkiye nin bu zaferdeki rolünü teslim ediyor. Ancak içimizdeki sözde milliyetçi Fetö ve Ermeni severler başlarını kuma gömmüş , Sayın Cumhurbaşkanı ni Filistin katilii ile bir tutmaktadır. Kör gözlere ithaf olunur.
    Cevapla
  • EMEKLİ 55 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam öz eleştiri yapmış dediğide doğru.
    Cevapla
  • HANİFİ ÇİFÇİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya Eninde Sonunda Türke Biad Edecek
    Cevapla
  • Ağaçkakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadas duşman kacmaya baslamis durdunuz sorun ustune sorun basladiginiz isi yarim birakmayin kiprista ayni oldu libyada ayni olxu suriyede ayni oldu karabagda ayni oldu oyuzden savasbasladimi dusman kacmaya basladimi hedeflenen yerin 2 katini alin baris ozaman deyin
    Cevapla
  • erbat 2 yıl önce Şikayet Et
    rusyanin garontorlugu var ermenistanin topraklarina savas acamazsin karabag azarbeycana ayit oldugu icin oraya karismadilar ne zaman ermenistana girmeyi denesen rusyayi karsina alirsin akil 8side degil rusyayla bu bir kac yillarda savasmak
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    AZERBAYCAN YIKILAN ŞEHİRLERİ TEKRAR İNŞA ETMEMELİ!!!!! Azerbaycan yıkılan şehirleri tekrar inşa etmemeli yıkılan şehirler aynı kalmalı gelecekte açılacak tazminat davaları için canlı delil olarak kalmalı!!! Yeni şehirleri yıkılan şehirlerin kuzeyine yada güneyine kurmalı ermeni işgalinin delilleri yok edilmemeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri