Putin'den S-500 açıklaması, tarih belli oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, S-500 testlerinin başarılı geçtiğini ve bu hava savunma sistemlerinin orduya tedarik edilecek teçhizatlar sırasına girdiğini belirtti. İlk S-500'ün 2021'de Rus ordusuna tahsis edilmesi bekleniyor.

Putin'den S-500 açıklaması, tarih belli oldu
Putin'den S-500 açıklaması, tarih belli oldu
GİRİŞ 25.05.2021 16:41 GÜNCELLEME 26.05.2021 08:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığı yönetimi ve savunma sanayii kompleksindeki işletmelerle yapılan toplantıda konuşan Putin, "Hava-Uzay Kuvvetleri'nde füze alaylarının yüzde 70'i S-400 sistemleriyle donatılmış durumda. Sırada testleri başarılı bir şekilde tamamlanmak üzere olan S-500'lerin orduya tedariki var" dedi.

Rusya'nın ordusunu ve donanmasını geliştirmeye devam edeceğini kaydeden Putin, "Zorlu uluslararası durum, sınırlarımızın yanı başındakiler de dahil Rusya'ya yönelik potansiyel riskler ve tehditler, ordumuzun sürekli olarak ve yüksek düzeyde savaşa hazır olmasını gerektiriyor. Bu nedenle ordumuzun ve donanmamızın yapısını ve kapsamını iyileştirmeye, modern silahlarla, askeri ve özel teçhizatla aktif şekilde donatmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Avangard füzesinin deneme atışından bir kare

Rusya'nın istikrarının ve güvenliğinin sağlanmasının kilit faktörü olan stratejik nükleer kuvvetlerin geliştirilmesine en yüksek önemin atfedilmesi gerektiğini söyleyen Putin, "Sizin de bildiğiniz ve artık herkesin bildiği gibi, Rus ordusu hipersonik silahlara sahip olan dünyanın ilk ordusu. Burada 'Avangard' sistemi söz konusu ve ayrıca 'Kinjal' hipersonik füzelerini taşıyan uçaklar halihazırda 160'dan fazla uçuş gerçekleştirdi. Rusya'nın sahip olduğu bu büyük potansiyeli geliştirmeliyiz" diye konuştu.

Kinjal füzesini gövdede taşıyan Rus savaş uçağı

Rusya'daki kuvvet ve alay komutanlarının yüzde 85'inden fazlasının Suriye'de muharebe deneyimi kazandığını anlatan Putin, şu anda bu deneyimin manevralar, tatbikatlar ve eğitimler sırasında, birliklerin askeri personelinin yetiştirilmesinde kullanıldığının altını çizdi.

S-500 füze savunma sisteminin 400-600 kilometrelik bir menzili bulunuyor. Projenin baş mühendisi Pavel Sozinov, daha önce yaptığı açıklamada sistemlerin dünyanın 100 kilometre uzağındaki hedeflere müdahale edebileceğini belirtmişti.

Sistemler Rus hava savunma birlikleri tarafından 2019'da denenmişti ve ilk S-500'ün 2021'de Rus ordusuna tahsis edilmesi bekleniyor.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 5
  • Ağaçkakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede deneyim kazanmismis masumlari katletme deneyimi rasgele hertarafi bombalayip soykirim yapma deneyi bunlar fitil fitil burnunuzdan gelecek inşaallah
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    biz de hemen s 900 icin adim atmak gerek sonuc da bunu yapan insan biz de cok akilli insan var bir yerden baslamak gerek ve nukler silahlar icin adim atim denemeye baslamak gerek bu kadar dusmani olan ulkenin nukler silahi olmaz mi daha onu anlamiyorum
    Cevapla
  • FANİ YOLCU 2 yıl önce Şikayet Et
    Olmadığını nerden biliyorsun... Pakistan devlet başkanı,ordusunu REİSİN hizmetine sunduysa, nükleerde neler olmuştur artık sen düşün ;)))))
    Cevapla
  • vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Cümleye dikkat; Hava- Uzay kuvvetleri. Demek ki yildizlar savasi mümkün.
    Cevapla
  • Trabzonlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Öngörü , teknolojik gelişme o yönde. ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri