Beyaz Saray'dan Rusya'ya 'diplomasi' açıklaması

Gündem toplantısında konuşan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, bir gazetecinin "Biden’ın Putin ile görüşmesi, Putin için bir ödüllendirme değil mi?" sorusunu, "Geçen yıllarda unutmuş olabilirsiniz ama diplomasi böyle yürür" diyerek cevapladı.

Beyaz Saray'dan Rusya'ya 'diplomasi' açıklaması
Beyaz Saray'dan Rusya'ya 'diplomasi' açıklaması
GİRİŞ 26.05.2021 13:07 GÜNCELLEME 26.05.2021 15:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gündeme ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıya katılan bir gazeteci, Beyaz Saray Sözcüsü Psaki’ye, Biden-Putin görüşmesine ilişkin, "Biden’ın Putin ile görüşmesi, Putin için bir ödüllendirme değil mi?" sorusunu yöneltti.

"UNUTMUŞ OLABİLİRSİNİZ"

Psaki, eski ABD Başkanı Donald Trump dönemine işaret ederek, "Geçtiğimiz yıllarda unutmuş olabilirsiniz ama diplomasi bu şekilde yürür. İnsanlarla sadece hemfikir olduğumuzda görüşmüyoruz. Rus liderle olduğu gibi, bir dizi anlaşmazlığımızın olduğunda liderlerle görüşmek gerçekten önemlidir. Rusya Devlet Başkanı ile görüşmeyi bir ödül vermek olarak görmüyoruz, görüşmeyi Amerika'nın çıkarlarını savunmanın hayati bir parçası olarak görüyoruz" dedi.



BIDEN-PUTIN GÖRÜŞMESİ

Beyaz Saray’dan dün yapılan açıklamada, Biden ve Putin’in 16 Haziran’da İsviçre’nin Cenevre kentinde bir araya geleceği belirtildi. Açıklamada, "Başkan Biden, 16 Haziran 2021'de İsviçre'nin Cenevre kentinde Başkan Putin ile bir araya gelecek. Liderler, istikrarı ve ABD-Rusya ilişkilerini geliştirmeye yönelik konuların yanı sıra öne çıkan sorunları görüşecek" denildi.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • Uğur Ur 2 yıl önce Şikayet Et
    Jen, yeşil seni çok açmış..
    Cevapla
  • inspektör kolombo 2 yıl önce Şikayet Et
    hümanizim şarlatanı Joe Biden Putin ile görüşmesi demokrasi oluyor, ama Erdogan Putin ile görüşmesi anti-demokratik oluyor....
    Cevapla
  • Harun 2 yıl önce Şikayet Et
    Yanasın yıkılasın ey yahudi uşağı amerika! Sen de yanasın yıkılasın en Müslüman katili rusya!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!