Vatikan'dan flaş karar: Kilise istismarları suç kapsamına alındı!

Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Katolik Kilisesi Kanunu'nu, reşit olmayanların ve savunmasız yetişkinlerin din adamları tarafından cinsel istismarını açıkça suç sayan biçimde değiştirdi.

Vatikan'dan flaş karar: Kilise istismarları suç kapsamına alındı!
Vatikan'dan flaş karar: Kilise istismarları suç kapsamına alındı!
GİRİŞ 02.06.2021 02:35 GÜNCELLEME 02.06.2021 02:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Vatikan'da, 14 yıl süren çalışmanın ardından belirlenen yeni hükümler, Katolik Kilisesi Kanunu'nun revize edilmiş ceza yasası kısmına eklendi.

Kilise'nin cinsel istismarla mücadeledeki eksikliklerine hitap eden en önemli değişiklikler, 1395 ve 1398 sayılı maddelerde yer aldı.

Yeni hükümler, yetişkinlerin de yetkilerini suistimal eden din adamlarının kurbanı olabileceğini ve kilise hizmetindekilerin, reşit olmayanların yanı sıra yetişkinleri istismarının da cezalandırılabileceğini kabul ediyor.

Bu, Papa 2. John Paul tarafından 25 Ocak 1983'te ilan edilen Katolik Kilisesi Kanunu'nda en geniş kapsamlı revizyon oldu.

Papa Franciscus, 2019'da çıkardığı bir kararla Kilise üyelerinin karıştığı çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarında konuya gizlilik getiren "papalık sırrı"nı kaldırdığını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Burhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Vay be şimdiye kadar suç değilmiymiş?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi