Türk SİHA'larının başarısı İsviçre ve ABD'de manşetleri süsledi

İsviçre televizyonunda ve Amerikan basınında yayımlanan haberlerde, Türk SİHA'larının hedefleri tam isabetle vurduğu belirtilerek, SİHA'ların sahadaki etkinliğine dikkat çekildi.

Türk SİHA'larının başarısı İsviçre ve ABD'de manşetleri süsledi
Türk SİHA'larının başarısı İsviçre ve ABD'de manşetleri süsledi
GİRİŞ 02.06.2021 13:00 GÜNCELLEME 02.06.2021 15:14
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Türk yapımı Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) dünyanın yakın takibinde. İsviçre televizyonu SRF'de yayınlanan haberde SİHA'ların başarılarından övgüyle bahsedildi. Haberde "Hedeflerini tam isabetle vuruyor" ifadelerine yer verildi.

Son olarak Avrupa Birliği ve NATO üyesi Polonya'ya yapılan ihraçla adından söz ettiren Türk SİHA'ları, Avrupa'nın gündeminde yer almaya devam ediyor.

TÜRK SİHA'LARINA ÖVGÜ

İsviçre Televizyonu'nda yer alan bir haberde, Türk SİHA'larına dikkat çekildi.

"Efektif ve hedeflerini tam isabetle vuruyor" sözleriyle başlayan haberde, Polonya'ya satışı yapılan 24 adet SİHA'dan bahsedildi. Türkiye'nin modern askeri teknolojisiyle dünyanın en büyük İHA/SİHA güçlerinden biri olma yolunda kararlılıkla ilerlediği vurgulandı.

BÖLGEDE ETKİN GÜÇ

BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar ve ekibinin başarılarına da haberde yer verildi.

Haberde, Türk SİHA'larının Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ'daki başarılarına atıf yapıldı.

"Batılı ülkeler, Türklerin neredeyse bir ambargo altında ve dışarıdan yardım almadan kendi insansız hava aracı programını nasıl kurmayı başardıklarını heyecanla izliyor" sözlerine yer verildi.

Kuzey Afrika ve Arap ülkeleri dahil olmak üzere pek çok devletin, "Türk mucizesi silahları istediğine" dikkat çekildi.

DÜNYADA ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

Türkiye’nin yerli ve milli olarak ürettiği SİHA'lar, özellikle Azerbaycan’a ihraç edildikten sonra büyük başarılar elde etti. Azerbaycan ordusunun, yıllardır Ermenistan işgali altında olan Karabağ’ı geri almasında Bayraktar TB2 SİHA'lar önemli bir rol oynadı.

Azerbaycan askeri kaynaklarına göre, Bayraktar TB2 yüzlerce Ermenistan askeri aracını ve hedefini başarıyla imha etti.

Sahadaki bu başarı, dünyada gözlerin Türk SİHA'larına çevrilmesine neden oldu. Katar ve Ukrayna’ya ihraç edilen yerli ve milli ürünler, Azerbaycan’ın ardından Tunus'a da ihraç edildi.

Amerikan National News sitesinde yayımlanan yazıda ise şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'nin silah endüstrisi, 140’tan fazla insansız savaş hava aracı ile Türk ordusunu istikrarlı bir şekilde donattı. Royal United Services Institute savunma uzmanları katıldıkları çevrimiçi bir seminerde; Türkiye'nin artık yurtdışında nüfuz kazanmak için silahlı drone'larını 'teknoloji milliyetçiliği' olarak kullandığını belirtiyor.

Avrupa Konseyi Dış İlişkiler Düşünce Kuruluşu kıdemli politika uzmanı Ulrike Franke ise; 'Türkiye gibi orta büyüklükteki bir güç, aklını ve sınırlı bütçesini kullanarak neler yapabileceğini gösterdi. Bu, diğer Avrupa ülkeleri için utanç verici bir durum' değerlendirmesinde bulunuyor.

Türkiye'nin, artık savaş alanında yeteneklerini kanıtlanmış olan yerli sistemleri, sergilediğini performansla diğer devletlerinde ilgisi alanına girdi. Türkiye’nin insansız hava aracı programının boyutu ve başarısı, özellikle de batılı ürünlerden daha uygun fiyatlı oluşu diğer komşu güçleri ve onların silah endüstrilerini büyük sorularla karşı karşıya bırakıyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 71
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın en iyi sihalarını cok ucuza satıyoruz. En az 10 kat fiyat yükselmeli. Avrupa ve düşman ülkelere 100 kat yükselmeli
    Cevapla
  • Barış 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet Kesinlikle!!!!
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın en iyi sihalarını cok ucuza satıyoruz. En az 10 kat fiyat yükselmeli. Avrupa ve düşman ülkelere 100 kat yükselmeli
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Savunma sanayideki gelişmeler ve ilerlemelee tskdire şayandır Ancak buma kimse tūrk mucizesi diyemez. Allah cc tan başka hiç kimse mucize gösteremez.
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Biraz abarttin kardas, mucize derken hiç kimse bunun Allahin mucizesi oldugundan bahsetmiyor, insanlarin yaptigi olagan üstü bildigimiz seylerede mucize deriz..
    Cevapla
  • ZAFER GÜLTEN 2 yıl önce Şikayet Et
    HAKLISIN KARDEŞİM KATILIYORUM YÜCE MEVLAM SİZ DEĞERLİ KARDEŞLERİMİZE AİLENİZ İLE AĞIZ TADINDA MUTLU HUZURLU GÜZEL GÜNLER NASİP ETSİN MUTLULUK DİLERİM SAĞLIK VE KAFA HUZURUNUZ İNŞALLAH YERİNDE OLSUN DUÂLARIM SİZLERLE KARDEŞLERİM TÜRKİYE TEKNOLOJİYİ YAKALAMIŞTIR KALIN SAĞLICAKLA c
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    avrupanın bir numaralı gündemi pandemi enerji.
    Cevapla
  • altan 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın bir numaralı gündemi Türkiye.
    Cevapla
  • milliyteci 2 yıl önce Şikayet Et
    46 genclik-z yorumcu kardes HDP nin kapatilmasi gerektigini yazmis ahhh kardes ahhh sadece HDP yle olsa iyi o kadar hain varki ülkede hangisini kapaticaksin atatürkcüyz diyen chp milliyetci yiz diyen IP islamciyiz diyen REFAH -yeniden REFAH deva gelecek hatta MHP tabaninda binler onbinler dün cennet mekan abdül hamit e KIZIL SULTAN diye zirlayan IT sürüeleri bu gün ERDOGAN yikilmali diye havlayan lardan ne farki var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var