Sri Lanka'daki konteyner gemisi batıyor: Çevre felaketi endişesi

Sri Lanka'nın başkenti Kolombo açıklarında kimyasal madde taşıyan ve 20 Mayıs'ta yanmaya başlayan konteyner gemisinin batmakta olduğu bildirildi. Gemideki kimyasal maddelerin çevre felaketine yol açabileceği belirtiliyor.

Sri Lanka'daki konteyner gemisi batıyor: Çevre felaketi endişesi
Sri Lanka'daki konteyner gemisi batıyor: Çevre felaketi endişesi
GİRİŞ 02.06.2021 13:58 GÜNCELLEME 02.06.2021 13:58

Sri Lanka Balıkçılık Bakanı Kanchana Wijesekera'nın açıklamasına göre, "MV X-Press Pearl" konteyner gemisini kurtarma çalışmalarına katılan şirket, geminin mevcut pozisyonunda batmakta olduğunu bildirdi.

Başkent Kolombo’nun 18 kilometre açığında demirleyen Singapur bandıralı gemide 20 Mayıs’ta yangın çıkmış, 25 Mayıs'ta ise patlama meydana gelmişti.

Uzmanlar, tonlarca plastik maddenin Sri Lanka kıyılarına vurmasıyla son on yılların en büyük çevre felaketlerinden birinin yaşanabileceği uyarısını yapmıştı.

MÜRETTEBAT TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Yetkililer, kurtarma ekipleri tarafından 25 kişilik mürettebatın tahliye edildiğini ve patlamaya geminin taşıdığı kimyasal maddelerin neden olduğunu açıklamıştı.

Sri Lanka donanması, Kolombo limanı açıklarındaki geminin daha derin sulara çekilmesi için çalışma başlatıldığını ancak dalgalı denizin ve muson yağmurlarının operasyonu etkilediğini belirtmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi