Yunan Bakan Dendias o kucaklaşmayı anlattı

Yunan Dışişleri Bakanı Dendias, geçen nisanda Ankara’daki gergin basın toplantısına atıf yaparak, “Çavuşoğlu’nun, ‘çekişmenin’ şahsi samimiyetini etkilemediğini göstermek için benimle kucaklaştığını sanıyorum” dedi.

Yunan Bakan Dendias o kucaklaşmayı anlattı
Yunan Bakan Dendias o kucaklaşmayı anlattı
GİRİŞ 05.06.2021 08:45 GÜNCELLEME 05.06.2021 08:50
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 31 Mayıs’taki Atina ziyaretinden sonra ilk kez konuştu. Dendias, ortamın 15 Nisan’daki Ankara ziyaretinden farklı olmasının kimseyi yanıltmaması gerektiğini söyledi. Dendias, Patras şehrinde düzenlenen bir panelde, Çavuşoğlu ile Atina’da kucaklaşması hakkında “20 yıldır dost olduğumuzu hiçbir zaman gizlemedim. Çavuşoğlu’nun, Ankara’daki basın toplantısındaki ‘çekişmenin’ şahsi samimiyetini etkilemediğini göstermek için benimle kucaklaştığını sanıyorum” dedi.
 

Yunanistan'dan yeni tahrik: Ülkemizde Türk azınlık yok!Yunanistan'dan yeni tahrik: Ülkemizde Türk azınlık yok!


‘YANILGIYA DÜŞMEYİN’

Dendias, “Dostun, şahsi ilişkin olan bir kişiyle konuşmak her zaman daha kolaydır. Ancak Atina’daki ortamın, Ankara’dakinden farklı olması nedeniyle yanılgıya düşmemeliyiz. Hiçbir şey toz pembe değil. Türk-Yunan anlaşmazlıklarının, sihirli bir değnek ile çözüldüğü yanılgısına düşmeyelim. Sorunlar yerinde duruyor. Ankara’da konuştuğumuz görüş ayrılıklarını Atina’da da konuştuk” ifadelerini kullandı.

‘BU DA BİR İLERLEMEDİR’

Dendias, Çavuşoğlu’nun Atina ziyareti hakkında ayrıca, “Türk tarafının, sorunlarımızın, birbirine tamamen zıt yaklaşımlarımız bulunmasından bağımsız olarak, karşı tarafı (Yunanistan’ı kastediyor) tahriklere başvurmadan ve uluslararası hukuku çignemeden hareket etmesi gerektiğini anladığına inanıyorum. Bu da büyük bir ilerlemedir” diye konuştu. Dendias, 12 mil ile ilgili bir soruya, “Karasularımızı genişletme konusunu, ne Türkiye ne de başka bir ülke ile görüşürüz. Uluslararası hukuk ve deniz hukuku gereğince, karasularımızı 12 mile genişletmek egemenlik hakkımızdır” dedi.

HÜRRİYET

YORUMLAR 23
  • Erkut 2 yıl önce Şikayet Et
    senin 12 mil egemenlik hakkın bir başkasının egemenlik hakkına tecavüz ederse o zaman o ülkeninde kendi egemenlik hakkını kullanarak sana sopa atılmasınıda kimseye sormaya gerek olmaz. bence 12 mil hakkını denememelisin. aksi takdirde midyata pirince giderken adalardan da olursunuz.
    Cevapla
  • Yusuf ziya 2 yıl önce Şikayet Et
    Küstah sen osmanlı tokadına hasret kalmışsın.Elinizdeki adalarıda denizin dibine gomdürme bize.
    Cevapla
  • kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    adam haklı chp iktidara gelirse iyi sarılacaklar bize...
    Cevapla
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Eninde sonunda er meydanına çıkacaksınız .orada ak kara belli olacak.
    Cevapla
  • Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Lütfeder gibi konuşuyor hadsiz, 12 mile çıkarda görelim lafla peynir gemisi yürürmü bakalım..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini