Son Dakika... Yunanistan'dan Türkiye kararı!

Yunanistan, Türkiye'yi güvenli ülke kategorisine aldı. Yunanistan bu kararla Suriye, Afganistan, Pakistan, Bangladeş ve Somali'den gelenlerin 'Güvenli ülke' olduğu için Türkiye üzerinden yaptığı sığınma başvurularını kabul etmeyecek.

Son Dakika... Yunanistan'dan Türkiye kararı!
Son Dakika... Yunanistan'dan Türkiye kararı!
GİRİŞ 07.06.2021 22:01 GÜNCELLEME 07.06.2021 22:36
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ile Göç ve İltica Bakanlığı tarafından yayımlanan ortak açıklamada, "Yunanistan mevzuatı, Türkiye'yi mülteciler için güvenli bir üçüncü ülke olarak tanımlıyor. Bu karar, Suriye, Afganistan, Pakistan, Bangladeş ve Somali'den gelen sığınmacıları kapsıyor." ifadeleri kullanıldı.

"TÜRKİYE ÜZERİNDEN YAPILAN SIĞINMA BAŞVURULARINI KABUL ETMEYECEK"

Uluslararası koruma başvurusunda bulunan belirli kategorilerdeki kişilerin yaşam koşulları ve insan haklarına ilişkin Türkiye'deki mevcut durum hakkında tüm güncel bilgiler dikkate alınarak bu kararın oluşturulduğu belirtilen açıklamada, Türkiye'nin bu ülkelerden gelen sığınmacıların uluslararası koruma başvurularının değerlendirilmesine ilişkin tüm koşulları sağladığı dile getirildi.

İzmir açıklarında 131 düzensiz göçmen kurtarıldıYunan'ın ölüme ittiği 131 göçmen kurtarıldı

"TÜRKİYE GÜVENLİ ÜÇÜNCÜ ÜLKE"

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, artık bu ülkelerden gelenlerin Türkiye üzerinden yaptıkları sığınma başvurularını kabul etmeyeceklerinin altını çizerek, "Türkiye'nin güvenli üçüncü ülke olarak nitelendirilmesi, yasa dışı mülteci akışlarıyla mücadele ve insan kaçakçılığının önüne geçmek adına önemli bir adımdır." değerlendirmesinde bulundu.

Yunanistan'dan Türkiye sınırında tepki çeken uygulama! AB savunma istedi -  DÜNYA Haberleri

Yunanistan, sık sık Ege'de sığınmacıları yasa dışı şekilde Türkiye'ye "geri itme" vakalarıyla gündeme geliyor. Uluslararası basın ve insani yardım kuruluşlarının bu yöndeki çok sayıda rapor ve haberine rağmen Atina yönetimi bu suçlamaları kabul etmiyor.

Son dakika: Kritik toplantı sonrası Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar!Ömer Çelik: Yunanistan yüksek teknolojili ses bombalarını devreye aldı

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 47
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Kafasina göre is yapiyor yalanci avrupa söz konusu mülteci olunca hemen türkiye güvenli ülke o zaman ilticacilari da geri gönderin türkiye ye basta pkk lilari ikiyüzlü davranis
    Cevapla
  • Baybars 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunan adalarına turist göndermeyin ya da turist diye mültecileri gönderin.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizden olmayana inanmayın güvenmeyin diyor Allah ya yunanın dediğine inanırsan acabamı dersen Allaha karşı gelmiş olursun Allah bize yeter.
    Cevapla
  • hakan gardas 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan artik avrupanin köpegi diye biliriz.
    Cevapla
  • Eski Gurbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne var bunda? Adam güvenli Ülke oldugumuzu beyan etmis. Bizim abdestimizde süphemizmi var?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması