Erdoğan'ın 135 milyar metreküplük doğal gaz müjdesi dünya basınında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Zonguldak'tan verdiği 135 milyar metreküplük doğal gaz müjdesi, dünya basınında geniş yer buldu. Türkiye, 1 yıl içerisinde Karadeniz'de toplam 540 milyar metreküplük rezerv keşfetmiş oldu.

GİRİŞ 05.06.2021 10:44 GÜNCELLEME 08.06.2021 10:08
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Filyos Limanı Açılışı ve Doğal gaz İşleme Tesisleri Temel Atma Töreni'nde açıkladığı doğal gaz müjdesi, dünya basınında da geniş yankı buldu.

Birçok uluslararası ajans habere acil koduyla son dakika olarak yer verirken, gazete ve internet siteleri de Erdoğan'ın açıklamalarına manşetten yer verdi.

Son dakika haberi: Erdoğan açıkladı! Amasra-1'de yeni doğalgaz rezervi bulundu!Erdoğan açıkladı! Amasra-1'de yeni doğalgaz rezervi bulundu!

İngiliz haber ajansı Reuters müjdeyi, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin güney Karadeniz'de 135 milyar metreküp ek doğal gaz keşfettiğini ve bölgedeki toplam keşfi 540 milyar metreküpe çıkardığını söyledi" ifadesiyle duyururken Fatih gemisinin fotoğraflarına yer verdi.

KATHİMERİNİ: TÜRKİYE 2023'TE GAZ POMPALAMAYA BAŞLAYACAK

Yunan Kathimerini gazetesi haberinde, "Türkiye, saha gelişimini hızlandırmak için üç sondaj gemisinden ikisini kullanıyor. Enerji Bakanı Fatih Dönmez, her sondajdan sonra rezervlerin boyutunun artacağının bir işareti olarak, geçen ay bir sondaj gemisinin rezerv rakamlarını değerlendirmek için yeni test kuyuları açacağını, ikincisinin ise test kuyularını üretim durumuna yükselteceğini söyledi" dedi.

"KÜRESEL OLARAK EN BÜYÜK KEŞİF"

Doğal gaz, petrol ve enerji kaynaklarıyla ilgili oldukça önemli analizler yayınlayan Naturalgasworld sitesi ise, "Türkiye, Karadeniz bölgesinde Ağustos 2020'de 302 milyar metreküp gaz keşfini bildirdi ve bu, ülkenin şimdiye kadarki en büyük keşfini ve o yıl küresel olarak yapılacak en büyük keşiflerden birini temsil ediyor" diyerek şunları kaydetti: "İki ay sonra Erdoğan, ek değerlendirme çalışmasının ardından Sakarya için kaynak tahmininin 405 milyar m3'e çıkarıldığını söylemişti."

ARAB NEWS: ERDOĞAN DOĞAL GAZ KEŞFİNİ DUYURDU

"Erdoğan, Türkiye'nin Karadeniz'de 135 milyar metreküp doğal gaz bulunduğunu açıkladı" başlıklı haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "bölgeden daha fazla iyi haber gelmesini bekliyoruz" ifadelerini ön plana taşıdı.

MÜJDE BLOOMBERG'DE SÜR MANŞET

ABD'nin en önemli yayın organlarından Bloomberg'de müjde haberi açıklandığı andan beri sür manşetten inmedi. Bloomberg, habere geniş yer ayırırken oldukça önemli analizlerde bulundu.

ABD'li Bloomberg'in haberinde şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye, son yıllarda kıyılarında petrol ve gaz arama çalışmalarını hızlandırdı. Türk sondajcılar geçen yıl Sakarya sahasındaki yakınlardaki Tuna-1 kuyusunda şimdiye kadarki en büyük keşif olan 405 milyar metreküp doğalgaz buldu."

Amerikan haber ajansı Associated Press, "Türkiye, Karadeniz'de doğal gaz bulduğunu bildirdi" başlığıyla gelişmeyi duyurdu. Haberde, Karadeniz'de daha önce 405 milyar metreküp doğal gazın bulunduğu da hatırlatıldı.

Alman Der Spiegel haberi okuyucularına, "Erdoğan Karadeniz'de yeni doğal gaz keşfini duyurdu" başlığıyla paylaştı.

YORUMLAR 59
  • Erkut 2 yıl önce Şikayet Et
    sömürgeci devletlerin ağzından salyalar akıtarak izlediği önemli olay. Buna çökemiyecekler.
    Cevapla
  • Barış 2 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz yükselsin inşaallah
    Cevapla
  • Yunus 2 yıl önce Şikayet Et
    Fazla da abartmayın gaz işini. Ekoyorgi de gaza gelipte gazlı heykel açılışı yaparsa o zaman havamız söner.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Millete de yansıyacak mı?
    Cevapla
  • ihsan kastamonu 2 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin açığı fazla birazda baya kovit açtı tarımda kuraklığın boyutu büyük illaki yansır ama yakın tarihte zor türkiye yükselsin yeter
    Cevapla
  • KAPTAN 2 yıl önce Şikayet Et
    satıcı şirketler hizaya gelin.İndirim yapmaya mahkumsunuz artık.Bu bile bütçeye küçük te olsa nefes aldırır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü