Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu: PKK, Türkiye, Irak ve IKBY’nin ortak düşmanıdır

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, IKBY'de terör örgütü PKK’nın Peşmerge güçlerine düzenlediği ve 5 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin, 'Terör örgütü PKK, Türkiye, Irak ve IKBY’nin ortak düşmanıdır' dedi.

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu: PKK, Türkiye, Irak ve IKBY’nin ortak düşmanıdır
Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu: PKK, Türkiye, Irak ve IKBY’nin ortak düşmanıdır
GİRİŞ 05.06.2021 19:01 GÜNCELLEME 05.06.2021 19:01

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Duhok kentinde terör örgütü PKK’nın, Peşmerge güçlerine ait askeri aracı pusuya düşürdüğü ve 5 Peşmergenin hayatını kaybetmesi, 4 Peşmergenin de yaralanması ile sonuçlanan saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabında açıklama yapan Karaçay, “Terör örgütü PKK, Türkiye, Irak ve IKBY’nin ortak düşmanıdır. Bu ortak tehditle mücadeleye matuf adımlarda IKBY makamlarının yanındayız” ifadelerini kullandı. Karaçay açıklamasında, terör örgütü PKK’nın düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenler için duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

PKK'dan Peşmerge'ye tuzak! 5 ölü, 2 yaralıPKK'dan Peşmerge'ye tuzak! 5 ölü, 2 yaralı

IKBY’ye bağlı Duhok kentindeki İmadiye ilçesinde yer alan Metina dağında keşif yapan Peşmerge güçlerine ait askeri araç, terör örgütü PKK’nın kurduğu pusuya düşmüştü. Saldırıda 5 Peşmerge hayatını kaybetmiş, 4 Peşmerge de yaralanmıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü