Türk SİHA'ları bu kez Avrupa manşetlerinde

Fransa ve Alman basınında, Türkiye'nin savunma sanayii alanında attığı adımları ve SİHA konusunda elde edilen başarılı grafiğe dikkat çekildi.

Türk SİHA'ları bu kez Avrupa manşetlerinde
Türk SİHA'ları bu kez Avrupa manşetlerinde
GİRİŞ 07.06.2021 16:52 GÜNCELLEME 08.06.2021 09:47
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin yerli ve milli SİHA'ları dünya basınındaki yerini korumaya devam ediyor. Hemen her gün bir ülkenin dikkat kesildiği haberlere Almanya ve Fransız basını da sayfalarında yer ayırdı.

FRANSIZ BASINI DİKKAT KESİLDİ

Fransız gazeteci Benaouda Abdeddaïm, Türkiye'nin savunma sanayii alanında attığı adımları, BFM Business kanalında katıldığı programda anlattı. Gazeteci Abdeddaïm, Türkiye’nin ürettiği yerli ve milli silahlı insansız hava araçlarına değindi.

Benaouda Abdeddaïm, geçen sene Libya'da kullanılan Kargu-2 dronunun Birleşmiş Milletler raporunda anıldığını hatırlattı; bir çatışma bölgesinin, ilk defa insan tarafından kontrol edilmeden, tamamen otonom çalışan bir hava aracıyla hedef alındığına dikkat çekti.

SİHA'LARDA KARABAĞ VURGUSU

SİHA'ların Suriye ve Karabağ'da savaşın yönünü değiştirdiğini, Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK’ya karşı etkili olduğunu söyleyen Abdeddaïm, Azerbaycan'ın Türk SİHA'ları ile Ermenistan'a karşı güç kazandığını da ifade etti.

Fransız gazeteci, NATO ülkesi Polonya'nın da Bayraktar TB2 satın aldığını belirtti.

Abdeddaïm, Türk hükümetinin, terör örgütü PKK ve bölgesel askeri tehditlere karşı ABD ve İsrail'in İHA ve alt bileşenlerini satmaması üzerine, kendi araçlarını ürettiğini kaydetti.

"ABD VE İSRAİL DOMİNASYONU YIKILIYOR"

Alman Welt'te de Polonya'nın satın alması sonrasında gündemdeki yerini daha da kuvvetlendiren ve pek çok ülkenin dikkat kesildiği yerli SİHA'lara yer verildi.Gerhard Hegmann tarafından kaleme alınan yazıda ABD ve İsrail'in domine ettiği SİHA pazarını Türkiye'nin değiştirdiğine dikkat çekildi.

Welt'te yer alan yazıda Türk SİHA'ları için "ABD ve İsrail, Batı’daki SİHA piyasasını uzun süredir domine ediyordu. Ancak bu durum, Türkiye’de üretilen çok daha ucuz bir alternatif ile birlikte değişiyor. İHA konusunda Baykar ve TUSAŞ/TAI, kilit bir rol oynuyor." ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Die Welt’in yaptığı haberin orjinalini okudum. Adamların kullandıkları dil çok dikkatimi çekti. Daha önce ülkemizde konuya hakim bazı uzmanlar bu konuyu ele almıştı. SİHA’ların bu kadar etkili olduğunu gösterip bunun çok büyük bir tehdit oluşturduğunu ve bu yüzden SİHA menzillerinde kısıtlamalara gidilmesini isteyecekleri belirtildi. Tabi buna kısıtlı mühimmat kullanımı da dahil. Die Welt’in manşeti tam bir rezalet. Katil-SiHA ne demek ? İsrail’e, Mısır’a kendileri silah satarken katil demiyorlar ama. Suudi Arabistan’a Leopard tankları satarken katil-Leopard diye manşet atmıyorlar. Gerçekten kullandıkları dilde sorun var bunların
    Cevapla
  • Gerçekler 2 yıl önce Şikayet Et
    Z kuşağı denen masonlar tarafından beyni yıkanan kitle bunları görmüyor maalesef. Sosyal medyada beyinleri devlet ve İslam düşmanları tarafından yıkanıyor. Herkes yerli ve milli sosyal medya kanallarına abone olup önemli videoları beğensin arkadaşlar, buradan kuru sıkı slogan atmakla olmuyor icraat lazım. Herkes elini taşın altına koysun, bu işin geri dönüşü yok. "Kıyam, Sabır Meşhur, Melih Esat Açıl, Abdurrahman Uzun, Bilal FZA, TRT World ve benzeri kanalları takip edip destekleyelim lütfen.. En azından Sabır Meşhurun "10 Aralık Hareketi" adlı videosunu kesinlikle izleyin, izlettirin, her yere yayın..
    Cevapla
  • Teacher 2 yıl önce Şikayet Et
    Dinsiz z kuşağı varsa dindarı da biz yetiştirelim.
    Cevapla
  • kudüs kartalı 2 yıl önce Şikayet Et
    aynen kardeşim iyikide yaptık be allah reisten razı olsun selçuk kardeşim iyiki varsın
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki muhalefeti Batı'ya musallat etmek lazım,onlardaki muhalefeti de bize getirmek lazim
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk hükümetinin, terör örgütü PKK ve bölgesel askeri tehditlere karşı ABD ve İsrail'in İHA ve alt bileşenlerini satmaması üzerine, kendi araçlarını ürettiğini kaydetti. Bu cümle çok önemli özellikle vermediklerini belirtmesi güzel.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler