PKK'nın peşmerge saldırılarının ardındanki neden

Son dönemde PKK'nın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin askeri kanadı peşmergeyi hedef aldığı saldırılardaki artış dikkat çekerken, güvenlik uzmanı Abdullah Ağar'dan konuya ilişkin çarğıcı bir tespit geldi.

PKK'nın peşmerge saldırılarının ardındanki neden
PKK'nın peşmerge saldırılarının ardındanki neden
GİRİŞ 09.06.2021 11:49 GÜNCELLEME 09.06.2021 11:49
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Mahmur'a yönelik operasyonlarının ardından PKK'nın son çırpınışları diye nitelendirilebilecek peşmergeyi hedef alan saldırılarda artış yaşanıyor. Özellikle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin askeri kanadı konumundaki peşmergeyi hedef alan saldırılar, rahatsızlığa neden olurken, güvenlik uzmanı Abdullah Ağar'dan konuya ilişkin çarpıcı bir tespit geldi.

 Ağar ''Barzani daha önce PKK ile mücadeleye girmek istemediği için bunun bedelini ödüyor ve ödetiyor'' dedi.

"BARZANİ BEDELİNİ ÖDÜYOR"

Ağar, ''Barzani daha önce PKK ile mücadeleye girmek istemediği için bunun bedelini ödüyor ve ödetiyor. Ama bu çekişme hep vardı, ortaya çıktı. Tekrar baskılamak isteyecekler. Bunu yaparlarsa yine kendilerini pasifize eden PKK'nın ekmeğine yağ sürecekler. PKK ile beraber yaşayabileceklerini zannediyorlar.'' dedi.

"PKK İLE MÜCADELE ETMEDEN İLERLEMEYE ÇALIŞTI"

''Barzani PKK ile mücadele etmeden ilerlemeye çalıştı.'' yorumunda bulunan Ağar, bu sebeple Barzani'nin daha önce yapmış olduğu siyasi ve stratejik tercihlerin bedelini ödediğini belirtti ve Barzani yönetiminin PKK ile hakkettiği şekilde mücadele etmemenin bedelini ödediğini söyledi.

Güvenlik Uzmanı ve Öğretim Görevlisi Abdullah Ağar, ''Türkiye, kadim bir devlet olduğunu en zayıf olduğu anda bile gösterdi. Ümit ederim Barzani bunu görür ve PKK'ya karşı yanımızda bir pozisyon alır." şeklinde konuştu.

"BARZANİ MÜCADELE ETMEK ZORUNDA"

Bölgedeki güç ve menfaat çatışmasına da değinen Ağar, ''Çatışmaların temelinde nüfuz ve maddi menfaatler yatıyor. ABD'nin desteklediği PKK'nın bölgede iddia ettiği alanlar var. Bu sebeple Barzani'nin alanına girmeye çalıştı. Barzani bu konudaki rahatsızlığını dile getirdi.'' dedi.

Abdullah Ağar ayrıca, Barzani'nin PKK ile mücadele etmek zorunda olduğunu, aksi takdirde terör örgütünün Barzani'yi yok edeceğini ifade etti.

YAŞANANLAR

Terör örgütü PKK, özellikle son bir haftadır Peşmerge güçlerine yönelik saldırılarını arttırdı.

Irak'ın Duhok kentinde geçtiğimiz cumartesi günü pusu kuran PKK, 5 Peşmerge'yi öldürdü, 7 tanesini yaraladı.

Henasur bölgesinde ise Pazartesi günü 2 Peşmerge'yi kaçıran teröristler, dün de Duhok'ta yeniden saldırıya geçti. Saldırıda bir Peşmerge öldü.

KAYNAK: MİLAT GAZETESİ
YORUMLAR 36
  • Atakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye terör örgütüne destek vermeyin dedikçe siz destek verdiniz Türkiye Türk insanı zarar gördükçe hoşunuza gitti herşeyi biliyoruz bir gün size silah doğrultacaklarını düşünmediniz beter olun sizde o lanet kefere teröristler de
    Cevapla
  • Nefer 2 yıl önce Şikayet Et
    Beslediği yılan ısırdı yani ABD diyor ki akıllı ol aklını alırım emrinden çıkma köpeğimi salarim üzerine
    Cevapla
  • E. T 2 yıl önce Şikayet Et
    Irak iran suriye bizim doğumuzda 75 milyon Türkmen soydaşımız var, barzani pkk bunlar yahudi ermeni kendilerine başka isim bulmuşlar, Devletimiz Türkmen soydaşlarımızı organize edip ortaya çıkarsın bunlar susar.
    Cevapla
  • ÖFKELİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir fırıldakta Barzo.
    Cevapla
  • poyrazi 2 yıl önce Şikayet Et
    barzani nin gücü yetermi hiç ABD AB RUSYA böyle birmücadeleye izin verirlermi hepsinin ipi kimin elinde olduğu belli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!