PKK Rus askerlerini vurdu: 1 ölü 3 yaralı

Son dakika haberine göre, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki Haseke ilinin Dırbasiye bölgesinde devriyedeki Rus askerlerinin mayın patlaması sonucu yaralandığı belirtildi.

PKK Rus askerlerini vurdu: 1 ölü 3 yaralı
PKK Rus askerlerini vurdu: 1 ölü 3 yaralı
GİRİŞ 09.06.2021 15:41 GÜNCELLEME 09.06.2021 17:16
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Suriye'den gelen bir son dakika haberine göre, Haseke'deki YPG varlıklarının döşediği mayın, Rus konvoyunun geçişi sırasında patladı. AA'nın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Türkiye sınırı yakınında yer alan Dırbasiye ilçesinde Rus devriyesi seyir halindeyken bir mayın patladı.

Terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgede meydana gelen patlama sonucu yaralanan Rus askerleri, olay yerine yakın bir sağlık merkezine kaldırılarak tedavi altına alındı.

RUS ASKERLERİ YARALANDI

YPG/PKK'ya yakınlığıyla bilinen sosyal medya hesaplarında, yaralanan askerlere dair kareler paylaşıldı.

​​​​​​​Beşşar Esed rejiminin Haseke'deki Medya Ofisi Sorumlusu Fadıl Hammad da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayın mayın patlaması sonucu gerçekleştiğini söyledi.

Rusya'dan konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

RUSYA'NIN BÖLGEDEKİ VARLIĞI

Türkiye'nin terör örgütü YPG/PKK'ya karşı 9 Ekim 2019'da Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasıyla ABD askerlerinin Suriye'nin kuzeyinde boşalttığı bazı üslere Rus güçleri yerleşmişti.

Rusya, o tarihten itibaren Fırat Nehri'nin doğusunda YPG/PKK işgalindeki bölgelerde üs sayısını artırarak varlığını güçlendirdi.

Rusya'nın, Haseke, Rakka illeri ile Halep'in Münbiç ve Aynularab (Kobani) ilçelerinde YPG/PKK'lı teröristlerin işgalindeki alanlarda toplam 18 üs ve askeri noktada yüzlerce unsuru bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye rusya iran irak suriye birlesip pkk ya karsi ortak mücadele etmeli atesi atesle terörü terörle yenersin ayni sekilde misliyle karsilik verilmeli pkk nin teslim olacagi yok pkk ypg pjak tak deas fetö karsi seferberlik ilan edilmeli milyonlarca asker dünyanin her tarafindan gelecek ve tüm dünya agzi acil seyredecek pkk ya destek olanlarda hedef alinmali basta pesmerge
    Cevapla
  • Asi ihtiyar 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah CC. Arttirsin.
    Cevapla
  • Nefer 2 yıl önce Şikayet Et
    Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste
    Cevapla
  • Gokdeniz karadeniz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim askerimiz oluyo kimsenin kili kipramiyo gavurun askeri yaralaniyo dunya ayaga kalkiyor gibi haber yapiliyor yahudinin bir askeri olse ikiyuz filistinliyi olduruyo muslumanlar bukadar ucuz insanmi dunya kuruldu kurulali muslumanlar katlediliyo tanrim yardimcimiz ol oyle bir kuvvet verki kasip kavuralim su dunyayi
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    iyi olmus kendileri kurup kendileri besledi beter olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı