Alman büyükelçiden 'Türkiye'yi kıskanıyor musunuz?' sorusuna cevap

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Türk vatandaşlarından gelen sorulara yanıt verdi.

GİRİŞ 11.06.2021 12:04 GÜNCELLEME 11.06.2021 14:01
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Türk vatandaşlarından gelen sorulara yanıt verdi.

Almanya Büyükelçiliği'nin resmi hesabından paylaşılan sorular da yanıtlar da bir hayli ilgi çekiciydi.

Türk vatandaşlarının merak ettikleri arasında "Almanya Türkiye'yi kıskanıyor mu?" sorusuna da yer verildi.

Alman Büyükelçi bu soruyu şu şekilde yanıtladı:

"Bence 'kıskançlık' doğru kelime değil. Almanya'nın Türkiye'yi kıskandığını zannetmiyorum. Almanya da zaten Türkiye gibi büyük bir ülke. Güçlü, başarılı ve çeşitlilik dolu bir ülke. Fakat Almanya’da birçok insanın Türkiye'ye çok değer verdiği doğrudur. Normal dönemlerde, yani pandemiden önce, örneğin 2019 yılında 5 milyon Alman'ın Türkiye'yi ziyarete gelmesi bunun göstergesi"

"Türkiye'ye gelişinizde sizi en çok şaşırtan ne oldu?" sorusuna ise, kendisini ilk başta bir şeyin şaşırtmadığını söyleyen büyükelçi, sözü İstanbul Sözleşmesi'ne getirerek, "Ancak bir süre önce Türkiye İstanbul Anlaşması'ndan çıkması beni şaşırttı. Birçok Türk arkadaşımla ve muhataplarımla konuştum. Türk hükümetinin gerekçelerini okudum. Ama dürüst olmak gerekirse; kadın haklarının korunmasını hedefleyen bu tür bir anlaşmanın neden feshedildiğini anlamakta halen zorlanıyorum. Bu beni şaşırttı ve halen şaşırtıyor. Türk dostlarımızla görüşmelerimizde bu hususta bir çözüm bulabileceğimizi umuyorum. Bu benim için ve Alman hükümeti için de çok önemli. Çünkü biliyorum ki, hem Almanya'da hem Avrupa'da birçok insan bu karara anlam veremiyor" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 14
  • Cuma ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizden kaçan hainlerin ve tröstlerin sığınma yeri oldu.Hem dostuz hemde silah ambargosu uygularlar yıllarca.Dostluklarından çok düşmanlıkları daha ağır basıyor.
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    kıskanıyor kıskanıyor fakat belli etmiyor hanso
    Cevapla
  • İsoBaba 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha çok şaşıracaksın Hans'o.
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Otomobil hariç her şey çok daha pahalı.
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    mesela ne pahalı ? bende almanya da yaşıyorum. Alman ve Türkiye kıyaslanmaz bile. almanya da 100 eura aldığım market alışverisini burda 1000 tl ancak alabiliyorum
    Cevapla
  • Basri 2 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul sözleşmesinden çıkmamızın sebebi topişkoluk olabilirmi. Ayrıca niye sormadınız Almanya 1970 yılından bugüne tv medyada niye her zaman Türkiye yi kötülüyor. Almanya Pkk ve Fetö köpeklerini niye besliyor. Almanya niye terörizme destek veriyor. Almanya Türklere niye çifte standart uyguluyor. Önüne gelene çifte vatandaşlık ama Türk e yok. Daha neler var neler,ama Almanya ve AB ülkeleri yapınca demokrat oluyor biz yapınca diktatörlük oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi