Son dakika: ABD'den 'S-400' ve 'yaptırım' açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'deki S-400 füzelerine ilişkin, "Rus S-400 füzeleri, NATO ile uyumlu değil, NATO'nun güvenliğini tehdit ediyor. Türkiye'nin bu sisteme sahip olması CAATSA yaptırımlarını tetikledi" dedi.

Son dakika: ABD'den 'S-400' ve 'yaptırım' açıklaması!
Son dakika: ABD'den 'S-400' ve 'yaptırım' açıklaması!
GİRİŞ 11.06.2021 13:51 GÜNCELLEME 11.06.2021 13:51
Bu Habere 326 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price günlük basın toplantısında Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava sistemine yönelik soruyu yanıtladı.

Price, "Rus S-400 füzeleri, NATO ile uyumlu değil, NATO'nun güvenliğini tehdit ediyor, Türkiye'nin NATO üyesi olarak kendi taahhütleriyle uyumlu değil. Türkiye’nin bu sisteme sahip olması CAATSA yaptırımlarını tetikledi" dedi.

"TÜRKİYE DEĞERLİ BİR NATO MÜTTEFİKİ"

Türkiye'nin uzun süredir değerli bir NATO müttefiki olduğunu vurgulayan Price, "Türkiye uzun süredir değerli bir NATO müttefiki ve bu nedenle bir NATO müttefikinin S-400 sistemini kabul etmesi bizim için özellikle önemlidir. Başkan Biden NATO zirvesinde bu konuyu görüşme fırsatı bulacak. Türkiye'yi, bu sistemi kabul etmemesi yönünde uyardık, uyarmaya da devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında "Türkiye ile aramızdaki ayrılıklar sır değil. Türkiye birçok bakımdan NATO müttefiki gibi davranmıyor. Rusya'dan alınan S-400'ler, Doğu Akdeniz'de atılan adımlar rahatsız edici" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 326
  • Korkut 2 yıl önce Şikayet Et
    Zalimlerin en korktugu olumdur.kendiler olum makinalarini once yok etsinler.S 400 u agzina almasinlar
    Cevapla
  • Korkusuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Zalimler encok olumden korkuyorlar.kendilerinin olum makinasini once yok etsinler.S 400 ler asla agizlarina almasinlar.
    Cevapla
  • m.salih ÇİFTSÜREN 2 yıl önce Şikayet Et
    yunan nato müttefiki olduğu halde almiş, S 400 almiyalım petriyotlari 'da siz vermiyorsunuz, verdiklerinizi de fiyatının 3 katına veriyorsunuz, TÜRKİYE eski TÜRKİYE değil, başında türkiyeli piyon olmayan müslüman, hain olmayan biri var.
    Cevapla
  • Albayrak teknik 2 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKIYENIN En büyük düşmani türk halkinin gözünde ABD dır.azılı düşmanlarımızı besleyip silahlandrıp bize salan siz değilmişsiniz.türk halki koyjn degol siz otlatasiniz.
    Cevapla
  • osman şen 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söylüyorlar.600 km radar sahasında gözükmek istemiyorlar niyetleri kötü.yemezler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı