Almanya'da "Türkiye'ye silah ambargosu" teklifi reddedildi

Almanya'da Sol Parti ile Yeşiller Partisinin, Alman parlamentosuna verdiği "Türkiye'ye silah ambargosu" önergesi reddedildi.

Almanya'da "Türkiye'ye silah ambargosu" teklifi reddedildi
Almanya'da "Türkiye'ye silah ambargosu" teklifi reddedildi
GİRİŞ 11.06.2021 13:00 GÜNCELLEME 11.06.2021 13:00
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Alman Federal Meclisi'nde, gece geç saatlerde gündeme alınan Sol Parti ile Yeşiller Partisinin "Türkiye'ye silah ambargosu" önergesi, Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) Sosyal Demokrat Partinin (SPD) ve Hür Demokrat Partinin (FDP) oylarıyla reddedildi.

"SAMİMİYETTEN UZAK BİR TUTUM"

Hristiyan Demokrat Parti (CDU) milletvekili Klaus-Peter Willsch, önerge hakkında yaptığı konuşmada, Sol Parti ile Yeşiller'in önergesini "göstermelik" olarak niteledi.

Willisch, Yeşiller Partisi Eş Başkanı Robert Habeck'in NATO üyesi olmayan Ukrayna'ya silah ve mühimmat verilmesini beyan ettiğini hatırlatarak Yeşiller'in NATO üyesi Türkiye hakkında verdiği önergeyle samimiyetten uzak bir tutum izlediğini savundu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Kağıt üstünde ambargo yok , uygulamada ambargo var. Zaten uyguluyorlar. Ama iyi oluyor, yakında bütün silah pazarını ele geçireceğiz. Şu motorlar bir çıksa...Sabır ile bekliyoruz.
    Cevapla
  • Mesut 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz bunlardandan silah mı alıyoruz asıl ambargoyu artık biz uygulayacağız ey avrupa amborgo nasıl olurmus size göstericez inşaallah
    Cevapla
  • bayram 2 yıl önce Şikayet Et
    neye ambargo koyacaklar kendi ürettiğimiz silahları üretmeyin mi diyecekler artık o eski dışarıya bağımlı Türkiye yok karşılarında
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    ambargo uygulayan ülkelere teşekür ederiz ata sözü ne güzel söyler kötü komşu hacat sahibi yapar der şu gerçegide unutmayalım TÜRKİYE cumhuriyetinin adam gibi adamların elinde olduğu şu anki yönetime sonsuz teşekkür ederiz
    Cevapla
  • kefere 2 yıl önce Şikayet Et
    sizden silah alıyormuyuz ki ambargo koyusuyorsunuz mallar size ihtiyacımız yok elhamdülillah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki