Kritik NATO zirvesi başladı! Biden-Erdoğan arasındaki ilk görüşme

Son dakika haberine göre Belçika'da gerçekleştirilen ve NATO'nun 2030 vizyonunun ele alınacağı bunun yanı sıra Türkiye için de kritik konuların görüşüleceği zirve başladı. Görüşmede Biden ile Erdoğan arasındaki ilk görüşme de gerçekleşti.

Kritik NATO zirvesi başladı! Biden-Erdoğan arasındaki ilk görüşme
Kritik NATO zirvesi başladı! Biden-Erdoğan arasındaki ilk görüşme
GİRİŞ 14.06.2021 15:41 GÜNCELLEME 14.06.2021 16:38
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre NATO ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı zirve toplantısı Brüksel'deki birlik karargahında başladı. 

Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temsil ettiği toplantıya 30 müttefik ülkenin liderleri katılıyor.

PROGRAMI STOLTENBERG AÇTI

NATO'nun Belçika'da gerçekleştirilen kritik zirvesi başladı. Türkiye için de önemli konuların ele alınacağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikili ilişkiler ve özellikle ABD Başkanı Joe Biden ile yapacağı görüşmenin büyük öneme sahip olduğu zirve, Genel Sekreter Jens Stoltenberg'in konuşmasıyla başladı. 

Stoltenrebg'in konuşması şu şekilde:

Sizlerle burada yüz yüze görüşmekten dolayı ne kadar mutlu olduğumu bildirmek istiyorum. Kritik bir dönem içerisindeyiz. Küresel barış, istikrar ve terör saldırıları ile küresel iklim değişiklikleri karşısında hiç bir ülke tek başına ayakta kalamayacağı herkes tarafından biliniyor. Biz Avrupa ve NATO olarak birlikte omuz omuzayız. Dünyanın en güçlü 30 ülkesi, ordusu ve 1 milyar kişilik bir nüfusu temsil ediyoruz. Dünyanın ekonomik gücünün yarısı, askeri gücünden yarıdan fazlasını temsil ediyoruz. Birlikte olduğumuzda her türlü tehdidi bertaraf edebiliriz. Bugün transatlantik anlaşmasında yeni bir sayfa açıyoruz. NATO ajandasını geleceğe taşımayı hedefliyoruz.

ZİRVENİN KRİTİK GÜNDEMİ

Zirvenin gündeminde ittifakın gelecek 10 yıllık yol haritasının belirlenmesi, NATO'nun stratejik konseptinin güncellenmesi, Çin'in yükselişi, son yıllarda gerileyen Rusya ile ilişkilerin durumu ve Ukrayna, siber tehditler, terörle mücadele, yıkıcı teknolojiler, iklim değişikliğinin güvenliğe etkileri ve Afganistan'daki NATO misyonunun sonlandırılma kararı sonrası durum gibi konular bulunuyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın başkan seçilmesinden sonra ilk kez katıldığı NATO Zirvesi'nde transatlantik ilişkileri de ele alınacak.

BİDEN İLE İLK TEMAS

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden zirvenin başlamasından hemen önce, oturumun gerçekleştirildiği salonda bir araya geldi. Ayaküstü gerçekleştirilen ilk görüşmede olumlu bir havanın estiği görüldü.

BİLDİRİ YAYINLANACAK

Zirvenin bitiminde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg basın toplantısı düzenleyerek bilgi verecek. Ayrıca zirve bildirisinin de toplantı bitiminde yayımlanması bekleniyor.

Zirve kapsamında devlet ve hükümet başkanları dün akşamdan bu yana Brüksel'de ikili görüşmeler yapmaya başlamıştı. Toplantının bitmesinden sonra da bazı liderlerin NATO karargahında ikili görüşmelerinin devam etmesi öngörülüyor.

YORUMLAR 26
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    TABANI : Ortadoğuda emperyalizme hizmet için Batı tarafından yaratılan IŞID'le mücadele / sözde "TERÖRİZMLE MÜCADELE" kılıfı. ORTASI : IŞID'ı manivela olarak kullanarak Ortadoğuda SUNNİ-Şİİ savaşı körükleyerek "MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRMA" projesi . TAVANI : Tüm müslümanlara yönelik dünya çapında "terörist İslam" algısını yerleştirip, Ortadoğuda İsrail ile aynı ırkdan geldiklerini açıkladıkları Kürtleri kullanarak, "israil ile Barzanistan arasındaki bölgenin İŞİD'den temizlenmesi kılıfı ile birleştirilmesi, petrol sahalarının ele geçirilmesi ve VADEDİLMİŞ TOPRAKLARIN ELE GEÇİRİLMESİ amacına yönelik "HAÇLI SAVAŞIIIII
    Cevapla
  • açıkılıyor 2 yıl önce Şikayet Et
    : chp pkk ip hdp sp
    Cevapla
  • Rasim ak. 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun reise MASKE takmamış yani sizin yeni dünya düzeni için çıkardıgınız PLANDEMİ oyununu biz yutmadık yeni güc biziz artık mesajı vermiş.
    Cevapla
  • akıncı 2 yıl önce Şikayet Et
    inşallah öyledir.
    Cevapla
  • eci 2 yıl önce Şikayet Et
    DÜNYA ÖLÜYOR sayın başkanlar bu konuda fikirleriniz??? insanoğlu virüs gibidir..virüslerde girdikleri bedeni öldürdüğünün farkına varmazlar..o beden ölüncede marstır ay dır tırmalayın artık..bırakın artık fosil yakıtları kimyasalı sentetikleri..iki kabalist para kazanacak diye dünyayı mahvediyorlar..o yediğin domateste ve meyvelerle vücuduna giren zehrin hesabını bilmiyoruz...yüzyıl önce dünyada yasaklanan Allahın en büyük nimeti keneviri bütün dünya ekmeli..özellikle ilaçlarımızı ve günlük hayatta kullandığımız herşeyi bu bitkiden yapabiliyoruz..asfalt bina araba yakıtı binlerce ürün..atmosferi denizimizi toprağımızı ancak bu bitki temizler ...bheyyy kime konuşuyoz
    Cevapla
  • Sakın 2 yıl önce Şikayet Et
    F35 leri vermezler inşallah o uçaklar tam bir tuzak, ikmal bakım kullanım maliyetleri çok yüksek. Üstelik her uçuş bilgisi vs. veriler doğrudan merkeze yani ABD ye gidiyormuş. F16 eski meski ama en azından yazılımları dost düşman unsuru vs. herşeyiyle bizim kontrolümüzde
    Cevapla
  • Alglr 2 yıl önce Şikayet Et
    Ortagiyiz parasını odedik ,gelmeli,biz iyiisini yapalım isterse çöpe gitsin.ama gelmeli,vesselam
    Cevapla
  • muhammet gündoğdu 2 yıl önce Şikayet Et
    genç dinamik yükselen Türkiye'nin lideri diğerlerini toplasan hepsi yarım Erdoğan etmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!