Erdoğan-Biden görüşmesinde kirli algı operasyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO toplantısı öncesinde Biden ile yaptığı ayak üstü görüşme, kirli bir algı operasyonunun parçası olarak kullanılıyor.

GİRİŞ 14.06.2021 17:47 GÜNCELLEME 14.06.2021 18:13
Bu Habere 139 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğqan, ABD Başkanı Joe Biden ile NATO görüşmesi sonrasında önemli bir toplantı gerçekleştirecek.

Toplantı öncesinde salonunda ayaküstü samimi ve verimli bir görüşme gerçekleştiren Erdoğan'ın bu anları, kirli bir propagandanın parçası olarak kullanılmaya çalışıyor. Türkiye'den de bazı medya organları, bu kirli siyasete çanak tutuyor.

ÜSTÜNLÜK ALGISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki yanında oturan Joe Biden, yerine geçtiği sırada, Erdoğan'ın sandalyesinden geçerken selam verdi. Tam o sırada kendisi gören Erdoğan ayağa kalkarak selamına karşılık verdi. Karşılıklı tokalaşma ve samimi bir sohbet gerçekleştiren iki liderin bu anları, kirli bir algı operasyonunun parçası haline getirildi.

Erdoğan'ın ayağa kalkışı sırasında Biden'ın elini tutması anı, Reuters tarafından amacından çarptırılmış bir şekilde servis edildi.

Erdoğan NATO Karargahı'nda! Dünya bu anlara kilitlendi! Biden, Macron ve Merkel...Erdoğan NATO Karargahı'nda! Dünya bu anlara kilitlendi! Biden, Macron ve Merkel...

Görüntüleri haberlerinin en başında veren AFP, Guardian, Rudaw gibi uluslararası medya kuruluşları sosyal medyada bu fotoğraf ile algı çalışması yaparken, Oda TV de aynı yöntemle haberi paylaşarak görenleri şaşırtmadı.

Cumhuriyet gazetesi de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda malum fotoğraf karesine yer verirken, gelen tepkiler sonrasında paylaşımını değiştirdi.

AA FOTOĞRAFLARI PAYLAŞTI

Reuters'ın, uluslararası yayın kuruluşlarıyla paylaştığı fotoğraflar, kirli algı operasyonunun parçası olarak kullanılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Joe Biden'ın ilk görüşmelerine ait görüntüler, Anadolu Ajansı tarafından paylaşıldı.

Servis edilen ve medya kuruluşları ile paylaşılan görüntülerde Biden ile Erdoğan görüşmesinin anlarına ait tüm fotoğraflar açıkça görülebiliyor.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 139
  • Başkomutan 2 yıl önce Şikayet Et
    iki kişi arasında biri oturur diğeri ona yanşır ve ayakta ise , ayakta olanın ve gelenin bir talebi ve aciziyeti, maruzatı vardır. Bakın bakalım geçmiş tarihe makamında oturarak karşılayan kim olmuş. Bu güne kadar ABDli başkanı ayağına getiren TEK LİDER TAYYİP ERDOGAN.
    Cevapla
  • haha 2 yıl önce Şikayet Et
    ingilizce lütfen arkanıza dönün dedikten 8 saniye sonra döndü. olsun o yine de dünya lideri (!)
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan Türk Ingiliz değil. Normal yani...
    Cevapla
  • Göktürk 2 yıl önce Şikayet Et
    düşmana malzeme vermeyeceksin
    Cevapla
  • AKHİLAL 2 yıl önce Şikayet Et
    Namussuz çakallar kendi liderleri Erdoğanı zillet içinde görmek için yanıp tutuşuyorlar. Kanı bozuk haysiyetsizler siz istemeseniz de Erdoğan izzet sahibi, siz istemeseniz de ümmetin ve milletin göz bebeği
    Cevapla
  • yavuz selim Osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    devlet düşmanları İDAM İDAM edilsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti