Cumhurbaşkanı Erdoğan Şuşa'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi ziyaret kapsamında geldiği Azerbaycan'ın Bakü kentinden, işgalden kurtarılan Şuşa'ya geçti.

GİRİŞ 15.06.2021 09:51 GÜNCELLEME 15.06.2021 12:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'deki NATO zirvesinin ardından resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geldi. 

Erdoğan'ı, Bakü Haydar Aliyev Havalimanı'nda Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Yagup Eyyübov, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov ile Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı karşıladı.

ŞUŞA'YA GEÇTİLER

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Rize Milletvekili ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Osman Aşkın Bak da Azerbaycan'a gelirken, Bakü'deki temaslarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan konvoyu ile karayolu üzerinden Şuşa'ya geçti.

ANLAMLI ZİYARET

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 yıl sonra Azerbaycan ordusu tarafından Ermenistan işgalinden kurtarılan Dağlık Karabağ'ın Şuşa şehrine geldi. Erdoğan, burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile selamlaştı.

İŞGALDEN KURTARILAN BÖLGE GEZİLECEK

Resmi ziyaret kapsamında, 28 yıl sonra Azerbaycan ordusu tarafından Ermenistan işgalinden kurtarılan Dağlık Karabağ'ın Şuşa şehrine gidecek Erdoğan, burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından resmi törenle karşılanacak.

Erdoğan, Aliyev ile baş başa görüşmenin ardından anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katılacak, şehir turu yapacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis Allah uzun ömürler versin, maşAllah yorulmak bilmeden her yerdesin. Allah güç kuvvet versin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'