İsrail'den maske kararı: Tamamen çıkardılar

Aşılama çalışmalarında halkının yarısından çoğunu aşılayan İsrail, maske yasağını açık ve kapalı alanlarda tamamen kaldırdı. İsrail böylece kapalı alanda da maske yasağını kaldıran ilk ülke oldu.

İsrail'den maske kararı: Tamamen çıkardılar
İsrail'den maske kararı: Tamamen çıkardılar
GİRİŞ 15.06.2021 11:20 GÜNCELLEME 15.06.2021 11:25
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Koronavrüsle mücadele çalışmalarını devam ettiren İsrail, normalleşme adına önemli bir adım attı. Aşılama çalışmalarında önemli bir mesafe kateden ve sürü bağışıklığı için gün sayan Tel Aviv yönetimi, açık ve kapalı alanlarda maske kullanım zorunluluğunu tamamen kaldırdı.

KAPALI ALANLARDA DA SERBEST

Geçtiğimiz günlerde açık alanlarda halka maske kullanımını zorunlu tutmama kararı alan İsrail yönetimi, aynı kararı kapalı alanlar için de uygulamaya başladı. Buna göre kapalı alanlarda halk artık maske kullanmak zorunda kalmayacak, kullanım serbest hale getirilecek.

Daha önce açık alanlarda serbestlik getiren İsrail, kapalı alanda maske kullanım zorunluluğunu ortadan kaldıran ilk ülke oldu.

SAYILAR DÜŞÜŞ TRENDİNDE

Nisan ayından beri açık alanda ve sokakta maske takma zorunluluğunu kaldıran İsrail’de böylelikle sonuncu koronavirüs kısıtlaması da rafa kaldırıldı.

İsrail Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre son bir ay içerisinde Covid-19’a bağlı sebeplerle yaşamını yitirenlerin sayısı sıfır ya da bir olarak kayıtlara geçerken, günlük vaka sayısı da düşüş trendi içerisinde.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • müftü 2 yıl önce Şikayet Et
    israil ulkesinin yarisini degil tamanini asilayan dünyadaki tek ulke.. para gani nufus az... maske yasagini kaldirali da baya oldu. gazze saldirisindan once kaldırmıştı.
    Cevapla
  • Greenpeace 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya onlara güzel.
    Cevapla
  • Ersel 2 yıl önce Şikayet Et
    Umarım Allah'tan hepsi geberir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı