Dendias'tan AB'ye skandal Türkiye tepkisi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Avrupa Birliği'ne Türkiye yaklaşımları konusunda tepki gösterdi. Yunan baka, baskı uygulamak için Türkiye'nin göç konusunu şantaj haline getirdiğini savundu.

Dendias'tan AB'ye skandal Türkiye tepkisi
Dendias'tan AB'ye skandal Türkiye tepkisi
GİRİŞ 16.06.2021 10:23 GÜNCELLEME 16.06.2021 12:44
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Avrupa Birliği'nin Türkiye veya Belarus tarafından göç konusunda kendisine "şantaj yapılmasına" izin vermeyeceğini savundu.

"ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Dendias, "Türkiye, Beyaz Rusya, kim olursa olsun... AB'ye baskı uygulamak için göç olgusunu araçsallaştırmasına izin veremeyiz. Elimizden geldiğince ihtiyacı olan insanlara yardım etmeye hazırız ama göçü araçsallaştırmak için başka ülkeler tarafından AB'ye veya kendimize şantaj yapılmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"ÖNEMLİ FARKLILIKLAR VAR"

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel'de NATO Zirvesi sırasında yaptığı görüşmeyi de değerlendiren Dandias, iki ülkenin politikaları arasında "büyük ve önemli farklılıklar" olduğunu söyledi.

Dendias, "Bildiğiniz gibi Yunanistan Başbakanı Miçotakis dün Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Brüksel'de bir araya geldi. Ne yazık söylemeliyim ki, Başbakan Miçotakis ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki görüşme 'buz kıran' bir görüşmeydi ama bir atılım değildi. Başbakan Miçotakis'in daha sonra söylediği gibi, farklılıklar var, farklılıklar hala var ve bunlar büyük ve önemli farklılıklar" diye konuştu.

YORUMLAR 11
  • hacı emmi 2 yıl önce Şikayet Et
    ya bu yunanlılarda zerre akıl yok, nedense akıllarını başkaları kullanıyor.
    Cevapla
  • neyse o 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlıktan nasibi olmayınca bir türlü ayarda tutmuyor
    Cevapla
  • gercekten 2 yıl önce Şikayet Et
    evet buyuk farkliliklar var mesela siz katil bir devletsiniz insanlari denize atip sisliyorsunuz biz insaniz 5milyonu misafir ediyoruz yediriyor iciriyoruz siz insanlara iskence edip dovup denize atiyorsunuz biz kurtariyoruz ama yakinda sirtakiler cigliginizi kimse duymayacak yüzlerce bayraktar kara bulut gibi üstünüze cokecek bir gecede 500 sene daha sesiniz cikmayacak az kaldi TCG yi bekliyoruz bunlar fragmandı film yakinda basliyacak....
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Göçün müsebbipi biz değiliz Batı dünyası sömürdüğü için o kadar ülke fakir. Batı sömürsün sonuçlarına Türkiye katlansın öyle mi ? Kusura bakma Dendias efendi Türkiye yolgeçen hanı değil bizim de bir sınırımız var artık yeter
    Cevapla
  • Seferi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu alçaklığı sanat edinmişlere söylecek söz kalmadı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır