İran Dışişleri Bakanı Zarif Antalya'da oy kullandı

İran'da 13. Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için ülke genelinde yerel saatle 24.00'e kadar devam edecek oy verme işlemi 07.00'den itibaren başladı. Dışişleri Bakanı Zarif oy verme işlemini Antalya'da gerçekleştirdi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif Antalya'da oy kullandı
İran Dışişleri Bakanı Zarif Antalya'da oy kullandı
GİRİŞ 18.06.2021 15:26 GÜNCELLEME 18.06.2021 17:02

İran İçişleri Bakanlığı Seçim Merkezi'nin verilerine göre, yaklaşık 83 milyon nüfusa sahip ülkede, 29 milyon 980 bin 38'i erkek, 29 milyon 330 bin 269'u kadın olmak üzere 59 milyon 310 bin 307 seçmen oy kullanabilecek.

MİLYONLAR SANDIK BAŞINA GİDİYOR

Yerel saatle 07.00'de başlayan oy verme işlemi 24.00'te sona erecek ancak bu süre ihtiyaç halinde Seçim Merkezinin kararıyla birkaç saat daha uzatılabilecek.

Seçim sonuçlarıyla ilgili ilk verilerin gece yarısından itibaren açıklanmaya başlanması, yarın öğleye kadar sonuçların netleşmesi bekleniyor.

ZARİF ANTALYA'DA OY KULLANDI

Geçen yıl yüz yüze yapılması planlanan ancak pandemi nedeniyle ertelenen Antalya Diplomasi Forumu için Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'nun resmi daveti üzerine Türkiye'ye gelen İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif oyunu da burada kullandı.

Adaylıkları onaylanan 7 isimden muhafazakar Milletvekili Ali Rıza Zakani, eski Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri ve Nükleer Başmüzakereci Said Celili ile reformist eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhsin Mihralizade seçim yarışından çekildi.

Buna göre muhafazakar adaylar eski Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı ve Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rızai, Milletvekili Emir Hüseyin Kadızade Haşimi, Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi ve reformist eski Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti cumhurbaşkanlık için yarışıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MKE Ankaragücü - Beşiktaş! CANLI
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance