Macaristan'dan Türkiye ile SİHA alımı açıklaması

Türkiye ile Macaristan arasında süren stratejik iş birliğine dikkat çeken Macaristan Büyükelçisi Viktor Mátis, TB-2 başta olmak üzere başka sistemlerin de satın alınması noktasında görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

Macaristan'dan Türkiye ile SİHA alımı açıklaması
Macaristan'dan Türkiye ile SİHA alımı açıklaması
GİRİŞ 19.06.2021 12:59 GÜNCELLEME 19.06.2021 12:59
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Dünyanın gözü, Türkiye'nin insansız sistemleri üzerinde. Yerli ve milli imkanlar ile üretilen sistemler, dikkat çekmeye devam ederken, Polonya'nın satın alımı sonrasında Avrupa'da pek çok ülke Türk SİHA'larını almak için çalışmalar gerçekleştiriyor.

Görüşme sürdüren ülkelerden biri olan Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi, Türkiye ile satın alımı noktasında görüşmelerin sürdüğünü, görüşmelerin yalnızca TB-2 ile sınırlı olmadığını ifade etti.

"TÜM ÜRÜNLER "DETAYI

Türkiye’de üretilen Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) son dönemde birçok ülke tarafından tercih ediliyor. Avrupa Birliği ve NATO üyesi olan Polonya’nın Bayraktar TB2 SİHA tedarik etme kararının ardından Letonya’dan da benzer sinyaller geldi. Macaristan’ın ismi de SİHA talep etmesi düşünülen ülkeler arasında geçiyor. Büyükelçi Mátis, “Bu konuda şu anda net bir plan yok” dedi ve şunları ekledi:

“Görüşmeler her anlamda devam ediyor. Sadece İHA/SİHA konusunda değil. Bizim gözümüz Türk savunma sanayisinin tüm ürünlerinde. Değerlendiriyoruz ve her zaman en uygun olanı seçmeye hazırız.”

EJDER YALÇIN TEDARİĞİ

Öte yandan Macaristan, Türkiye’den Ejder Yalçın 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı da tedarik etmişti. Mátis, bu konuya dair ise şunları söyledi:

“Macaristan, NATO’da üstlendiği görevleri çok ciddiye alıyor. Bu nedenle bütün ordumuzu yeniliyoruz. Orta Avrupa’nın en güçlü ve en modern ordusu haline gelmek istiyoruz. Bu kapsamda Türk savunma sanayisinden Ejder Yalçın araçlarını seçtik. Macaristan ordusuna özelleştirerek bu araçları kullanacağız. Ama sadece bu değil. Türk savunma sanayisi son zamanlarda çok güçlendi. Yöneticilerimizin gözü devamlı Türkiye’de. Ne gibi işbirlikleri yapabiliriz onlara bakıyorlar.”

YORUMLAR 63
  • Solger 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar yaptığımız insansız hava araçları akıncının yanında iha bile sayılmaz. Allahın izniyle Bir yıl içinde görevine başlayacak
    Cevapla
  • donat 2 yıl önce Şikayet Et
    eee chp yaptırdığı heykellerin parasını ödememiş..adam kedini yakıyorsun chp nin önünde
    Cevapla
  • Alp 2 yıl önce Şikayet Et
    Anka favorimdir. Araştırın...
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey CHP'liler duyun bunları utanmadan halk TV de bazı gafiller lha yi sihayi kucumsemekte
    Cevapla
  • izzet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütün ülkelerin savunma sanayi ürünlerinin ortak bir kriteri var buda şudur .örneğin ihraç edilecek her silahın veya savaş aracının ihraç edilecek olanlarının teknolojik ve etkinlik olarak farklı özellikleri vardır ve üreten ülkeler ihraç ettiklerinden daha üstün olan silah sistemlerini kendi ülkelerine ayırırlar .örneğin bizim ithal ettiğimiz F 16 lar ile Amerikanın kendi ülkesi için ürettiği F 16 lar aynı teknolojik özelliklere sahip değil bize sattıkları aynı uçağın ihraç versiyonudur .bu nedenle ülkemizde aynı kriterleri uyguluyor kimse merak etmesin .satılan her ürünün bir üst versiyonunu kendimize yapıyoruz.
    Cevapla
  • Musafir 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah öyledir.
    Cevapla
  • emrew 2 yıl önce Şikayet Et
    zaten tb3ler geliyor biz hep bir üst versiyonları yapacağız zaten durmuyoruz ki. tb2ler 5 sene öncesinin teknolojisi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı